EMMI: Megint hazudott a Népszava

2020.07.16. 17:58

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az MTI-hez eljuttatott közleményében hívja fel a figyelmet a baloldali Népszava legújabb hazugságára, ezúttal az iskolaőrséggel kapcsolatosan.

Amint azt az EMMI tegnap közzétette, 288 köznevelési intézmény kérte iskolaőr kirendelését. A Klebelsberg Központ két alkalommal kért megerősítést minden intézményvezetőtől.

Ma két köznevelési intézmény vonatkozásában jelent meg olyan hír a Népszava oldalán, hogy mégsem kérnek iskolaőrt – áll a közleményben.

A Népszava valótlan állításával szemben az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Szakgimnázium kért iskolaőrt, már kérte is a helyreigazítást a laptól, a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti iskola 2. Sz. Általános Iskolája esetén is dokumentáltan megtörtént a kérés. 

Ha a pécsiek az elmúlt napokban mégis meggondolták magukat, akkor természetesen kivesszük őket a programból – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.