Pár ezer forintért és édességért vertek halálra egy magyar nyugdíjast

2020.07.16. 13:37

Két fiú ki akart rabolni egy idős férfit Hajdúhadházán. Elsőre nem sikerült, ezért később még öt társukat beszervezték a támadához. Visszamentek a nyugdíjashoz, és halálra verték egy vascsővel és egy karóval, majd pénzt és édességet loptak a házából.

A helyiek jól tudták, hogy a férfi sok élelmiszert, édességet és cigit tart otthon, amivel kereskedik. Reggel és este minimális haszonnal eladja. A fiatalok is rendszeresen jártak vásárolni hozzá és tudták, hogy pénzt is tart otthon. Tavaly májusban két fiú megbeszélte egymással, hogy leütik a férfit, bemennek a házába és csokit és pénzt fognak lopni tőle. A feleségét nem akarták bántani, mert tudták, hogy mozgáskorlátozott.

Az egyik este elindultak a férfihoz, vittek magukkal viperát, maszkot és kesztyűket is. Ezeket eldugták, majd elmentek egy játszótérre és megvárták, hogy besötétedjen. Megbeszélték, hogy este 8 körül az egyikük becsenget a férfihoz, a társa pedig átugrik a kerítésen az udvarra. Így is történt. A nyugdíjas kiment a kapuhoz.

Amikor a ház oldalánál elbújó fiú meglátta, fejbe vágta a viperával.

A férfi megtántorodott az ütéstől, de maradt annyi lélekjelenléte hogy védekezzen, és kézbe akart venni egy fakarót. A két kamasz megijedt és elszaladt. Hazafelé megbeszélték, hogy meg fogják próbálni újra, de többen. A férfi nem tett feljelentést és a családjának sem szólt.

Forrás: Police.hu

A két fiú a következő támadásba 5 ismerősét is beszervezte. Felosztották a feladatokat úgy, hogy két lány és két fiú a ház környékén fog figyelni, egy társuk közvetlenül a kapu előtt fog várni, a házba pedig hárman fognak bemenni.

A hét fiatal tavaly május 13-án a játszótéren várta, hogy besötétedjen, aztán elment a férfihoz. Hárman átugrottak a kerítésen. A kutyák ugatására a féri kijött a házból és elindult a kapu felé. Az udvaron lévő támadók viperával és egy fakaróval többször fejen vágták, mire összeesett. A földön fekvő férfit tovább ütötték és rugdosták. Ezek után az egyikük kiment az utcára, ketten pedig be a házba, ahol a férfi feleségétől pénzt követeltek. A rémült asszony elmondta nekik, hogy hol tartják a pénzt. A fiúk 5 ezer forintot találtak, és keresgélés után még 6 ezer forintot tettek el. Ezen kívül két dobozba csokoládét, chipset, cigarettát, cukorkát és energiaitalt pakoltak, majd elmenekültek. A banda ezután egy lakatlan házban elosztotta a zsákmányt.

Áldozatuk a helyszínen meghalt.  

Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellenük. Az ügyben várhatóan a jövő héten hoz ítéletet a bíróság – írta közleményében a Debreceni Törvényszék.