Diktatúrák is megirigyelhetnék a zuglói baloldal propagandáját

Vágólapra másolva!
Ritkán látott jelenetek játszódtak le a Zugló TV-ben: a részben közpénzből működtetett csatorna júliusi adásában az egyik helyi baloldali képviselő meginterjúvolta a másik helyi baloldali képviselőt.
Vágólapra másolva!

Normális esetben úgy néz ki egy politikai beszélgetős műsor a televízióban, hogy van egy műsorvezető, aki kérdez, és van egy politikus vagy politikai szakértő vendég, aki válaszol a feltett kérdésekre.

Ez a felállás a világ szinte valamennyi pontján elfogadott, még a diktatórikus országok is igyekeznek ehhez tartani magukat. Nem úgy a baloldali vezetésű, a szocialista Tóth Csaba által felügyelt Zuglóban.

A Zugló TV júliusban tűzi műsorára Sokacz Anikó és Kinisch Andrea beszélgetését, ami első hallásra nem rejteget különösebb izgalmakat. Azonban, aki ismeri a szereplőket, rögtön felkapja a fejét a hírre.

"Ma a Zugló TV-ben Sokacz Anikó vendége voltam. Többek között arról beszéltem, hogy mennyire fontosnak tartom, hogy Zuglóban legyen újra működő Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, valamint szorgalmaztam, hogy készüljön az ifjúsági hátteret feltérképező kutatás, kiemelt figyelemmel a szerhasználati szokásokra, induljon kortárs segítő képzés, valamint hangsúlyoztam a fiatalok szociális kompetenciái fejlesztésének szükségességét" - így reklámozta Kinisch a közösségi oldalán, hogy ismét a Zugló TV-ben járt. Ezzel csak a következő a probléma:

  • Sokacz Anikó, a műsorvezető főállásban MSZP-s képviselő. 2014 óta tagja a zuglói testületnek, tavaly októberben a baloldali összefogás jelöltjeként szerzett mandátumot a 12-es számú körzetben.
  • Kinisch Andrea, a vendég főállásban a Demokratikus Koalíció képviselője, Sokaczhoz hasonlóan a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színeiben jutott be a közgyűlésbe. Kinisch egyébként a 14-es számú körzetet hozta, és az sem mellékes, hogy annak az Arató Gergelynek a felesége, aki a párt frakcióvezető-helyetteseként sajnálatosnak nevezte, hogy itthon kevesen haltak meg a járványban.

A Zugló TV stábja tehát megcsinálta azt, amit jó eséllyel még a közepes méretű diktatúrákban sem néznek jó szemmel: egy részben közpénzből fenntartott, helyi televízióban, egy részben közpénzből létrehozott műsorban két azonos állásponton lévő, ugyanannak a politikai szövetségnek a jelöltjeként mandátumot szerző politikus cseverészhetett. Kérdés, hogy ez a stílus mennyire szimpatikus a zuglóiaknak, hiszen adóforintjaik most éppen két baloldali politikus beszélgetésére mentek el.

Azt, hogy mennyire rugalmasak a pozíciók a zuglói televíziónál, mi sem mutatja jobban, minthogy a mostanra műsorvezetővé avanzsált Sokacz pár hete még vendégként jelent meg.

MIndez nem meglepő: a helyi baloldal rendszeresen adagolja a propagandát. Legutóbb arról számoltunk be: hogy miután Tóth Csaba megjelent egy kerületi ételosztó akción, a helyi lap nyolc képet tett közzé a politikusról az eseményről készült, kétoldalas cikkében.

A Zuglói Lapok és a Zugló TV jó ideje Tóth és a baloldali városvezetés szócsöveként funkcionál.