"Lavina" söpört végig a budapesti utakon - videó

2020.07.16. 06:59

Több kerületben ellenőrizték az autósokat a rendőrök július 10-én, pénteken. A gyorshajtók kiszűrésén túl az autók műszaki állapotát és engedély nélküli átalakítását is vizsgálták. A helyszíni bírságok mellett öt sofőr forgalmi engedélyét a helyszínen elvették - közölte honlapján a rendőrség. 

A budapesti rendőrök július 10-én éjszaka komplex ellenőrzést tartottak Budapest több kerületében. Az elsődleges cél a gyorshajtók kiszűrése volt, de az autók műszaki állapotát és engedély nélküli átalakítását is vizsgálták. 

A pár órás akció ideje alatt 160 sofőr lépte túl a sebességhatárt;  akadt olyan autós, aki a Szentendrei úton 60 km/h óra helyett 126 km/h-val, egy másik 70 km/h óra helyett 137 km/h-val közlekedett, további két gyorshajtó pedig a Váci úton és a Nagykőrösi úton 60 km/h óra helyett 113 km/h-val, illetve 50 km/h óra helyett 114 km/h-val közlekedett.

A rendőrök a gyorshajtók kiszűrésén túl engedély nélküli átalakítás miatt öt autós forgalmi engedélyét a helyszínen elvették,  míg három sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. További szabálysértések miatt az egyenruhások két autós forgalmi engedélyét vették el a helyszínen, egy esetben feljelentést tettek, négy autós pedig helyszíni bírságot kapott.

Az ellenőrzések során két embernél kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök, őket a helyszínen elfogták és az illetékes rendőrkapitányságra előállították.