Magyarország még mindig a sikeresebb oldalon áll

2020.07.16. 10:55

Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Heti Tv Pirkadat című műsorában a koronavírus-járvány elleni küzdelem állásáról, a beharangozott vakcinákról, a védekezés elegyszerűbb módszereiről beszélt.

A főorvos beszélt arról, hogy már egyre több ország jelenti be, hogy közelében vannak a koronavírus elleni vakcinának, most éppen Oroszország áll a sor elején, amikor bejelentették, október elején már több tízmillió embert fognak beoltani. Szlávik János szerint ez rendkívül meglepő, hiszen a kutatások legkorábban az idei év végére, a jövő év elejére ígérték a vakcinát, de különbözőek a kutatások, a hozzáállások is.

Az oroszoknál elképzelhető, hogy úgy gyorsították fel az oltóanyag kutatását, ami alapján egyes fázisokat kihagytak. A szakember szerint érdemes óvatosan kezelni az egészet, hiszen a korábbi éveken át tartó kutatások most felgyorsultak, ma már egy évről, sőt hónapokról beszélnek, ezért is riasztó, hogy emberekbe fognak olyan anyagot bejuttatni, amiről igazából nem sokat lehet tudni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.