Varga Judit: Az MSZP elnöke hazudik

fake news, álhírek, illusztráció
Vágólapra másolva!
Miközben a magyar miniszterelnök éppen azért küzd Brüsszelben, hogy a következő hét év során is a lehető legtöbb uniós forrás érkezzen hazánkba, addig az MSZP elnöke, Tóth Bertalan Budapesten hazudozik, és próbálja gyengíteni a magyar tárgyalási pozíciókat – hívja rá fel a figyelmet a közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Brüsszeli elvtársai sokszor megcáfolt vádjait visszhangozva Tóth Bertalan ma ismételten azt állította, hogy Magyarország nem jogállam. Ezt azzal a hazugsággal igyekezett alátámasztani, hogy az Alkotmánybíróság nem a Kormánytól függetlenül működik, és így nem érvényesül a hatalmi ágak szétválasztása – írta Varga Judit a Facebook-oldalán.

Hozzáfűzte: Ezt pedig az MSZP vezetője abból vezette le, hogy a miniszter asszony egy konkrét alkotmánybírósági beadvány kapcsán nem az Alkotmánybíróságnak címezte egy levelét, hanem konkrétan az ügy előadó bírájának. Tóth szerint Varga bizonyosan összejátszott az Alkotmánybírósággal, hiszen csak akkor tudhatná, hogy ki az ügy előadó bírája, ha a bíró személyesen kereste volna meg és kérte volna fel véleményezésre, de az MSZP elnöke szerint ilyen nem történt.

– nyomatékosította az igazságügyi miniszter.

– zárta bejegyzését Varga Judit.