Július 19-én 20 órától a Semmelweis-díjas érsebész professzor, Dr. Kollár Lajos és a cannes-i filmfesztivál Cinefoundation versenyprogramjába beválasztott elsőfilmes rendező, Beleznai Márk lesz a Sláger Téma vendége.

Dr. Kollár Lajos Semmelweis-díjas érsebész professzor beszél majd arról, mennyit is változott az orvosszakma az elmúlt félszáz évben, mennyire hatja már át ezt is a technika, sőt, még az általa bevezetett, igazán újító műtéti eljárásokról is szó esik.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnökeként a sportág aranykorszakát írja, amit némi szerencsével egy olimpiai aranyéremmel koronázhatna meg. EgyébkéntDr. Kollár Lajos miniszteri főtanácsadóként segítette a legnehezebb hónapokban az Operatív Törzs munkáját. Így a a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatának kitüntetettje még azt is elárulja, mikor csenghet le végleg a pandémia. Klasszikus fatestű vitorlásával, a Tabuval a Kékszalagra készülő, 70 felett is aktív sportoló professzor már azt is tudja, mit csinál a következő tíz évben: többedmagával megreformálja a magyar egészségügyet!

Dr. Kollár LajosForrás: Origo

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Beleznai Márk lesz a vendég. Aki gondolt egy merészet, elküldte a nevezését a cannes-i filmfesztivál első- és vizsgafilmes versenyprogramjába. Először azt hitte, hogy a barátai tréfálkoznak vele, amikor megkapta a meghívót, aztán a koronavírus miatt keseredett el, hiszen sokáig úgy tűnt, nem lesz idén Cannes-ban filmfesztivál. Az Agapé című film mégis ott lehet idén a világ egyik legrangosabb filmes megmérettetésén. Hogy miről is szól az itthon a Friss Hús Fesztiválon már díjnyertes kisfilm, illetve hogyan győzte meg a Metropolitan Egyetem végzős hallgatójaként Gryllus Dorkát, hogy vállalja el a főszerepet, azt is elárulja.

Beleznai MárkForrás: Origo

22 órától a Sláger Téma Extra adásában pedig a Bán Jánossal készült beszélgetés lesz újra hallható. Bán János több mint két évtizede dolgozik újságíróként, mellette pedig már a kétezres évek elején sorra nyerte a legrangosabb díjakat mint sci-fi író. Az öt Zsoldos Péter-díjat követően, 2008-ban újabb írói álnevet választva, Bán Mór néven az elmúlt évek legsikeresebb történelmi regénysorozatába fogott bele. Hogy a már tíz kötetnél járó Hunyadi-szériának hogyan alakul a folytatása, jöhet-e esetleg a képregényváltozat után egy filmsorozat is, kiderül a vasárnapi adásból.

Ahogy az is, a háromszázezer eladott példányszám felett járó Hunyadi-sorozat mellett hogyan jut még ideje egyéb irodalmi tervekre, a Fülszöveg című televíziós műsorára, illetve július 1-től az M5 tévé igazgatására is Bán Jánosnak. Utóbbi kapcsán az is kiderül, milyen változásokra, milyen új műsorokra, hangvételre számíthatnak a kulturális csatorna nézői.

Szó esik még egy történelmi restanciáról is, amit mindkét szerepkörében beteljesíthet Bán János, azaz Bán Mór.

Bán JánosForrás: Origo

2020. július 19-én 21-24 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Dr. Kollár Lajossal, Beleznai Márkkal, Bán Jánossal, valamint a házigazda Kalmár Tiborral és a legnagyobb slágerekkel, változatosan.