Lopott luxusautókat árult egy miskolci férfi - videó

Vágólapra másolva!
Körözött luxusautókat és alkatrészeket foglaltak le három miskolci telephelyen a rendőrök. Az egyik ott parkoló autóban amfetamint és több géppisztolyt is találtak. Ezt az autót csak a telephelyek vezetője használta. A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, orgazdaság, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indított nyomozást az 53 éves férfit ellen, akinek a letartóztatását már elrendelte a bíróság. Az ügyben ma tartott sajtótájékoztatót a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Múlt héten szerdán és csütörtökön tartottak razziát Miskolcon egy olyan férfi telephelyein, aki ellen már korábban is több eljárás indult orgazdaság miatt.

A TEK elfogta a F. Zoltánt, majd a rendőrség átkutatta a cégéhez köthető telephelyeket, ahol lefoglaltak 11 olyan luxusautót, amiknek hamisított az alvázszáma.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője és Némedi Gábor rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Vagyonvédelmi Osztály vezetője. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Még 9 olyan autót találtak, amiket már feldaraboltak. Ezeket főleg Magyarországról és Nyugat-Európából lopták el

Az egyik telephelyről lefoglalt autóban 6,5 kiló kábítószert is találtak és 5 gépfegyver is volt benne. A férfi házát is átkutatták, ahonnan több mint 10 millió forintot foglaltak le.

A szakértő szerint a talált kábítószer amfetamin, amint a piaci értéke közel 20 millió forint. A fegyverek közül 2 volt éles, valamint a tárakban talált 278 lőszer is éles volt.

Azt autókat főleg itthon adták el kereskedéseknek és magánszemélyeknek.

Azt még egyelőre vizsgálják, hogy külföldön kik lopták el az autókat és hogyan kerültek az országba. Egyelőre az ügy egyetlen gyanúsítottja az 52 éves férfi. A céghálózattal kapcsolatban a NAV indított eljárást.

Forrás: Police.hu

F. Zoltánt őrizetbe vették, kihallgatták majd javasolták a letartóztatás, amit a bíróság elrendelt.