Az ügyészség javaslatára elrendelték a letartóztatást annak a húszéves férfinak a letartóztatását, aki  észrevétlenül ellopta egy idős nő ékszereit, kihasználva azt, hogy asz asszony kora és betegsége miatt nem tudott védekezni.

A salgótarjáni rendőrök kifosztás miatt nyomoznak egy  20 éves férfi ellen, aki július 14-én délután a kerítésen átmászva bement egy 97 éves, salgótarjáni nő udvarára, ahol beszélgetni kezdett vele.

Eközben erőszak nélkül, szinte észrevétlenül kilopta a nyakából az arany nyakláncát, majd arany fülbevalóit is kivette a füléből. Ezután a 135.000 Ft értékű ékszerekkel együtt elmenekült a helyszínről.

A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal férfi büntetett előéletű, a kifosztás elkövetésekor is épp javítóintézetből szabadult ideiglenesen. Ezenkívül márciusban közmunkára ítélték, és további két lopási ügy miatt is folyik ellene a nyomozás, amelyeket márciusban és júniusban követett el.

Ezért az ügyészség a bűnismétlés elkerülése miatt javasolta a férfi letartóztatását.

A bíróság helyt adott az ügyészi javaslatnak, és egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását - íja az Ügyészség oldala.