Borsodnádasdi gyilkosság: egy új tanú vallomása lehet a kulcs az ügyben

Borsodnádasd, gyilkosság riport
Borsodnádasd, gyilkosság riport 2017.09.05
Vágólapra másolva!
Pénteken tett vallomást a Debreceni Ítélőtáblán a meggyilkolt K. Csenge műkörmöse. A nőnek fotókat mutattak a lány kezéről, annak halála után. 
Vágólapra másolva!

A Blikk úgy tudja, hogy a nőnek

olyan fotókat mutattak a bíróságon, amik K. Csenge halála után készültek a kézfejéről.

Kiderült, hogy a nyomozás során, eddig a lány körmein lévő vörös foltokat lepattogzott körömlakknak hitték. Ám a nő vallomása után

kiderült, hogy a gyilkosság idején a lánynak nem volt műkörme és az eddig vörös körömlakknak hitt foltok, mind bevérzések.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A lány családjának ügyvédje azt mondta a lapnak, hogy:

– mondta Dr. Lichy József, majd hozzátette:

Mécseseket gyújtottak K. Csengéért a gyilkosság után Borsodnádasdon. Fotó: Csudai Sándor - Origo

2017-ben egy buliból indult haza K. Csenge, a helyiek szerint egyedül. A templom mellett találkozott az akkor 20 éves, falubeli, gyilkossággal gyanúsított fiúval, B. Rolanddal, akivel beszélgetni kezdtek.

A hatóságok szerint B. Roland bedrogozva és berúgva többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta.

A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később, amikor megint meglátta Csengét, már eszméletlen volt. Azt mondta, attól félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta a lányt.

A templom mellett találkozott K. Csenge, az akkor 20 éves fiúval. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség gyilkossággal vádolta meg a fiút, amiért 15 évet is kaphatott volna, de márciusban 4 évre ítélte a bíróság, majd haza is mehetett, a fennmaradó büntetését házi őrizetben töltheti le. Az ítélet után a lány anyja könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg az ítéletét, aki erre nem volt hajlandó. Az asszony akkor ájult el először. Összeesett a folyosón és kórházba kellett vinni. Később a lány apja is idegösszeomlást kapott.

A bíró azzal indokolta az ítéletet, azt nem lehet bizonyítani, hogy B. Roland ütötte és ölte meg a lányt.

Abban viszont bűnös, hogy az aknába dobta, és magára hagyta Csengét. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, így az ügyet másodfokon Debrecenben tárgyalják majd.