Három évre ítélték azt a férfit, aki  korábbi börtönbüntetésének ideje alatt, a börtönből csapott be embereket. Tíz embertől összesen másfél millió forintot csalz ki.

A többszörös visszaeső férfi 2018. március 1. 2018. október 10. között börtönbüntetését töltötte, miközben a nála lévő telefonról véletlenszerű hívásokat indított, és azzal tévesztett meg embereket, hogy egy távközlési cég munkatársának adta ki magát, és azt állította nekik, hogy különböző pénzösszegeket nyertek. Hozzátette, hogy ahhoz, hogy átvegyék, el kell utalniuk egy meghatározott összeget az általa megadott bankszámlaszámra, melyet a nyereménnyel kiegészítve visszakapnak.

A férfi

tíz embert tévesztett meg ezzel a módszerrel, akiknek összesen 1.660.000 forintnyi kárt okozott.

A legdurvább eset ezek közül az volt, amikor október 5-én egy debreceni embert hívott fel, majd közölte vele, hogy nyert, de nyereményét akkor fogja átutalni a távközlési cég, ha előbb ő átutal 75.000 forintot a megadott számlaszámra, ám végül többször, és egyre magasabb összeget követelt. Az idegen

3 alkalommal is átutalt 75.000 forintot, egy alkalommal 150.000 forintot, azaz összesen 375.000 forintot, ám végül sem az átutalt pénzt, sem a nyereményt nem látta viszont. A pénzt a csaló élettársa a folyószámlájáról felvette, és elköltötte. 

A bíróság most előkészítő ülést tartott, amelyen a férfi beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság az ügyész javaslatára 3 év fegyházat, kapott és 150.000 forintos vagyonelkobzásra ítélték, illetve arra kötelezték, hogy kilenc embernek fizesse meg az okozott kárt.

Az ítéletet az ügyész, a férfi, és ügyvédje is tudomásul vette, így az jogerős.