Dimitri Kerkentzes, a Nemzetközi Kiállítási Iroda (BIE) főtitkára levelében biztosította Magyarországot, hogy támogatja és szakmai tanácsokkal látja el a 2021. szeptember 25. és október 14. közötti, Egy a természettel című vadászati és természeti világkiállítást - közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a hivatalos Facebook-oldalán.

Az Egy a természettel vadászati és természeti világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a mindössze húsznapos világkiállítás időtartamát tekintve nem esik a BIE-egyezmény hatálya alá, de jól mutatja annak színvonalát és jellegét, hogy a 170 tagországot számláló BIE is támogatja a rendezvényt.

A főtitkár a levélben hozzátette: egy év múlva Magyarországnak ismét lehetősége lesz megmutatni a természetvédelem iránti elkötelezettségét, valamint bemutatni a vadászattal és a természettel kapcsolatos kihívásokat.Kora ősszel egy részletes megállapodást készítenek elő a szervezettel, a BIE novemberi éves közgyűlésén pedig prezentálják az Egy a természettel vadászati és természeti világkiállítást - írta a bejegyzésben Kovács Zoltán.