Zsiráf született a Nyíregyházi Állatparkban - fotók

Nyíregyháza, 2020. július 20. Egyhónapos, 210 centiméter magas Rothschild-zsiráfborjú (Giraffa camelopardalis rothschildi) a Nyíregyházi Állatpark zsiráfházában 2020. július 20-án. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Rothscild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban. A Jubileum névre keresztelt borjút már a közönség is láthatja.
Vágólapra másolva!

Az egy hónapja született kanca világra jövetelét eddig titkolta a park, a látogatók azonban meglesték, amikor a gondozók cumisüvegből etetik - mondta el Révészné Petró Zsuzsanna oktatási osztályvezető hétfőn az MTI-nek.

Egyhónapos, 210 centiméter magas Rothschild-zsiráfborjú (Giraffa camelopardalis rothschildi) a Nyíregyházi Állatpark zsiráfházában, 2020. július 20-án. Forrás: MTI/Balázs Attila

- tette hozzá a szakember.

A Nyíregyházi Állatparkban közel húsz éve tartanak zsiráfokat. Ritkán előfordul, hogy egy-egy fiatal anya még nem tudja, hogyan kell gondozni a borját, de a gondozóknak nagy rutinjuk van a zsiráfborjak gondozásában és mesterséges táplálásában.

A Jubileum névre keresztelt kanca sorrendben már a tizedik itt született zsiráf.

Mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján a zsiráfok kilenc alfaját különítik el. A Nyíregyházán is tartott alfaj a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapta nevét.

Eredetileg Ugandában, Kenyában és Dél-Szudánban őshonos,

ezért Uganda-zsiráfnak is szokták nevezni.

Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint hétszáz egyed él, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.