Félholtra verte volt élettársát egy nő

Vágólapra másolva!
Életveszélyes testi sértés miatt emeltek vádat egy nógrádi nő ellen, aki részegen vascsővelesett neki volt élettársának, majd amikor a férfi egy vasvillával próbált védekezni, a nő kalapáccsal verte fejbe.
Vágólapra másolva!

A nő és a férfi évekig élt együtt, rendszeresen ittak, gyakran veszekedtek.

A nő az alkohol mellett gyógyszereket is szedett, melyek miatt gyakran agresszívan viselkedett, és tört-zúzott a lakásban.

2017-ben szakítottak, a nő különköltözött, ám idővel újra találkozgatni kezdtek alkalomszerűen. A veszekedések azonban nem ritkultak köztük, sőt, gyakran össze is verekedtek, néhányszor rendőrt is kellett hívni hozzájuk.

Tavaly márciusban ismét együtt ittak, a nő előtte gyógyszert vett be, amitől agresszív lett, és verekedni kezdtek. A nő

vállánál lökdöste a férfit, aki ezért kirakta a lakásból. A nő azonban visszament, és egy vascsővel és baltával a férfira támadt, aki egy vasvillával tartotta őt távol. Amikor a férfi a vasvillát letette, a nő a hűtőszekrényről felkapott egy kalapácsot, és háromszor fejbe vágta volt élettársát, akinek eltört a homlokcsontja.

A harmadik ütés után elvesztette az eszméletét, és a földre esett.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű nő számára felfüggesztett börtön kiszabását, illetve a több, mint 290.000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését javasolta.