Pontosan megmondta egy budapesti kórházban dolgozó orvos a betegeinek, hogy egy-egy műtétért mennyi pénzt kér. Tette mindezt egy állami kórházban, ahol persze a műtétekért nem kell fizetni. A vád szerint, volt olyan is, hogy kevesellte, amit adni akartak neki, másnak felajánlotta, hogy fizessen részletekben. Olyan is előfordult, hogy utalt rá, hogy a drága ajándék helyet pénzt kér.

Az orvos 2009 és 2013 között az egyik budapesti kórházban ortopéd sebészként dolgozott. Rendszeresen végzett műtéteket.

Ebben az időszakban több betegétől is, az egyébként az OEP finanszírozott beavatkozásokért pénzt kért a vád szerint. De olyan is előfordult, hogy amit adni akartak neki, kevesellte, és többet kért.

Volt olyan beteg, akivel a vád szerint

előre közölte, hogy mennyibe fog kerülni a műtét, és volt, hogy a műtét után határozta meg, hogy mennyi pénzt tart elfogadhatónak. Egyes esetekben alkudozott az elvárt összegről, és előfordult olyan is, hogy egy betegének a részletekben történő fizetést is felajánlotta.

Az egyik betege egy drága könyvet szeretett volna neki adni, az orvos azonban a vád szerint ezt nem fogadta el, és egyértelmű utalást tett arra, hogy inkább pénzt kér.

9 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében mondták ki bűnösnek, és ezért 2 év börtönbünre ítélték, és 3 évre eltiltották attól, hogy az orvosi foglalkozástól.

A bíróság döntése szerint, legkorábban egy év után szabadulhat. Az ítélet ellen az ügyész, a férfi, és az ügyvédje is fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta, hogy jóval hosszabb időre kerüljön börtönbe, és hosszabb időre tiltsák el attól, hogy betegek gyógyíthasson.