Magyarország így védi a keresztény európai határokat

2020.07.22. 12:16

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a határvédelemről, a Magyar Honvédség feladatairól.

A politikus beszámolt a hétvégén tett határszemléről, mint megjegyezte, július 22-e a nándorfehérvári diadal emléknapja, ami azért is fontos párhuzam, mert véleménye szerint most is hasonló a helyzet, mint egykor volt. Most is a magyar határ szerepe emelkedik ki, mellette meg a béke biztonságát a nyugat-balkáni helyzet megoldása adja meg. A nándorfehérvári ütközetben egy jelentős katonai támadás érte az országot, amikor is Hunyadi János vezetésével a magyar és szerb csapatok megvédték a várat, ezzel hosszú időre megakadályozták az újabb török támadást, amit a keresztény Európa ellen akartak végrehajtani.

Németh Szilárd hozzátette, most is a keresztény Európát kell megvédeni, nem csak fegyveres támadástól, nem csak a terrorizmustól, hanem most már a koronavírus-járvánnyal szemben is. Már csak azért is, mert a kimutatások szerint nagy számban vannak fertőzöttek azok között, akik most akarnak bejutni Európába, hiszen azokról a területekről indultak el, ahol a komolyabb világgócok kialakultak. Nem beszélve a biztonságról, mert – mint azt az államtitkár megemlítette, Törökországban a járvány kirobbanásakor legelsőként a börtönökben lévőket engedték ki, akik szabadulásuk után elindultak Európa felé, itt ráadásul több ezer emberről van szó.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.