Júniusban 583-mal több gyerek született, mint tavaly ilyenkor - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Facebook-oldalán, a Központi Statisztikai Hivatal adatait ismertetve.

Novák Katalin kiemelte, hogy idén minden hónapban több gyerek született, mint az előző évben, továbbá csökkent a népességfogyás és nőtt a gyerekvállalási kedv.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára.Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A bejegyzéshez csatolt képen az olvasható, hogy 2020 első fél évében 44 250 gyermek született, 2291-gyel, 5,5 százalékkal több, mint 2019. azonos időszakában. Idén júniusban 7679 gyermek jött világra, 8,2 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor.

Továbbá az államtitkár azt írta, jó látni, hogy Magyarországon egyre többen mernek családot alapítani. Majd hangsúlyozta, hogy ehhez a kormány évről-évre több segítséget ad.

Novák Katalin közölte, hogy egy év alatt

  • 100 ezer házaspár kapott babaváró támogatást,
  • 28 ezer család igényelte a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását,

a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) pedig az elmúlt öt évben több mint 600 ezer ember otthonhoz jutását segítette.

Azért dolgozunk, hogy Magyarországon jó legyen élni, dolgozni, családot alapítani, gyereket nevelni - fogalmazott az államtitkár.