Kenus kirándulásra ment két tizenéves fiú, és egyikük apja szerdán. A férfi azonban sokat ivott, ami miatt olyan mélyen elaludt, hogy a gyerekek nem tudták felébreszteni. Mivel érezték, hogy nagy a baj, hívták a rendőröket. A felelőtlen férfi ellen a rendőrök eljárást indítottak.

Szerdán este egy 13, és egy 14 éves fiú kért segítséget a 112-es hívószámon. Elmondták, hogy a Tisza folyón kenuztak egyikük apjával, aki eközben alkoholt ivott.

A férfi kikötött egy homokpadnál, és részegen elaludt, a gyerekek pedig hiába próbálták felébreszteni. Időközben besötétedett, a fiúk azt sem tudták, hol vannak, ezért megijedtek, és értesítették a rendőröket. A rendőrök hajóval mentek a gyerekek segítségére, és rövid időn belül a folyó tarpai szakaszán épségben rájuk találtak, és a szatmárcsekei táborhelyükre vitték őket.

A vásárosnaményi rendőrök kiskorú veszélyeztetése miatt folytatnak büntetőeljárást az 50 éves, budapesti férfi ellen, emellett ittas vezetés miatt a külön szabálysértési eljárást indítottak ellene.