Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a két fiatal, akik a járványügyi korlátozások idején több tíz-illetve százez forintot érő biciklit loptak el Kaposváron.

A fiatalok jól értettek a biciklikhez, ezért elhatározták, hogy drága bicikliket fognak ellopni, melyekről leszerelik a számukra értékes alkatrészeket, hogy sajátjukat tuningolják fel velük.

A két kamasz először egy áruháznál leláncolt biciklit lopott, majd az idősebb a Fő utcáról vitt magával egy olyan biciklit, amely használtan is közel 200 ezer forintot ért. Ezután a Teleki utcában néztek ki egy biciklit, ám mivel nem tudták elvágni a láncot, a rajta lévő, értékes alkatrészeket szerelték le, amivel 120.000 forint kárt okoztak.

Az utolsó lopást a fiatalabb követte el, aki az Európa parkból vitt el egy 90.000 forint értékű biciklit, melyből egy hátsó váltóművet és egy ülést átadott idősebb társának, akinek emiatt orgazdaságért is felelnie kellett.

A kaposvári rendőrök nem sokkal később elfogták a kamaszokat, és két biciklit, illetve több alkatrészt meg is találtak náluk, melyeket lefoglaltak.

A bíróság a július 23-án tartott tárgyaláson a fiatalabbat 6, míg idősebb társát 9 hónap felfüggesztett börtönre ítélte.

Az ítélet jogerős.