Előbb áll bíróság elé a megvert nő, mint a bántalmazója

Vágólapra másolva!
Becsületsértés miatt augusztus végén kell bíróság elé állnia annak a nőnek, akit állítása szerint tavaly novemberben akkori, katonaként szolgáló barátja brutálisan összevert egy bujáki panzióban. A férfi öt millió forintot követel, amiért a nő a közösségi oldalán megosztotta a történetet.
Vágólapra másolva!

Előbb kell bírósá elé állnia Orosz Bernadetnek becsületsértés miatt, mint a bántalmazójának - írja pénteki számában a Blikk. Az egykor katonaként szolgáló támadója szerint 5 millió forint jár neki, amiért a nő megosztotta a történetét ország világ előtt.

– Igaz a hír, valóban előbb kell az áldozatnak bíróság elé állnia a tettes jó hírnevének megsértése miatt, mint az elkövetőnek a súlyos testi sértésért.

– mondta a lapnak Orosz Bernadett. A nő azt is hozzátette: ma sem tenne másképpen, mert meggyőződése, a nyilvánosság ereje védte meg a következő veréstől.

– Természetesen állok elébe a pernek, én minden kérdésre őszintén tudok válaszolni. Ha csak egy nő életét megmentette a posztom, megérte – mondta Bernadett.

A férfi tagadja, hogy ilyen mértékben bántalmazta

A Blikk megkereste a férfi ügyvédjét is, aki azt mondta, hogy még az is kérdéses, hogy pontosan mi történt a panzióban, hiszen védence tagadja, hogy a fényképeken látható mértékben bántalmazta volt kedvesét.

– De a személyiségi jogi per ettől teljesen független, egyszerűen arról van szó, ha védencem el is követte a bűncselekményt, még a személyiségi jogai nem sérülhetnek – magyarázta az ügyvéd.

Orosz Bernadett Facebook-oldalán osztotta meg a történetét, fényképekkel. A nő azt állítja, hogy volt párja, egy 52 éves, katonai főiskolát végzett alezredes súlyosan bántalmzta tavaly novemberben egy bujáki panzióban, amikor a férfit elkísérte egy osztálytalálkozóra.