Másodfokú riasztást adtak ki több megyére is

Vágólapra másolva!
Zivatar várható pénteken, szombaton is eshet. Vasárnap már többórás napsütés várható.
Vágólapra másolva!

Zivatar veszélye miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki péntek délután az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) Baranya és Somogy megye területére. Mint írják, az érintett területen hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani,

a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Az OMSZ Bács-Kiskun, Tolna és Zala megyére visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást.

Ma
Eleinte a napos időt fátyol-, később gomolyfelhők zavarják. Kezdetben néhol, majd estétől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Késő estétől a Dunántúlon - főleg a déli felén - heves zivatarok lehetnek felhőszakadással, jégesővel, pusztító szélrohamokkal. Az éjszaka második felében ÉNy-on tartós, kiadós eső valószínű, közben a zivatarok ÉK, K felé mozdulnak. A hőmérséklet csúcsértéke (a csapadék előtt) eléri a 25-31 fokot.

A nyugati határ menti megyékre másodfokú, a Duna vonalában lévőkre pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szombat
Hajnalban a középső tájakon, míg délelőtt inkább északon és keleten fordul elő újabb zápor, zivatar. Az ÉNy-i, Ny-i területeken akár egész nap eshet az eső. A legtöbb napsütés az Alföldön ígérkezik. Az északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A tartósan csapadékos tájakon csak 20 fok körül alakul a hőmérséklet, egyébként 22-30°C várható délután.

Vasárnap
A Dunántúlon már többórás napsütésre, míg keleten több gomolyfelhőre van kilátás. Keleten még elszórtan lesznek záporok, zivatarok. Az északkeleti szél főleg eleinte lesz élénk. A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 31°C között változik.

Hétfő és kedd
Napos idő valószínű gomolyfelhőkkel, elszórtan nyári csapadékkal: záporral, zivatarral. Visszatérhet az országos hőség, egyre több helyen mutathatnak 30-31°C-ot a hőmérők.