A környezetvédelmi oktatás területén Magyarország más államok előtt halad

RÉTVÁRI Bence
Kemence, 2020. július 25. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője beszédet mond a Kemencei Erdei Múzeumvasút 20. születésnapján tartott ünnepségen a Pest megyei Kemencén 2020. július 25-én. A hátttérben az Aktív Magyarország támogatásával megújult C50-es dízelmozdony. A ritka mozdony, mely az 1950-es években készült és sokáig bányavasútként működött, Kemencén fog üzemelni. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A környezetvédelmi oktatás területén Magyarország messze más országok előtt halad, ami megjelenik egyrészt a természettudományi tárgyak hangsúlyában, másrészt az osztálytermen belüli és kívüli foglalkozásokban - közölte Kemencén Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.  Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pedig elmondta, hogy a kormány az eddig elhanyagolt kisvasúthálózatra, mint a turizmus fontos részére tekint, ezért megszavazott 10 milliárd forintot a kisvasutak felújításának első ütemére.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a Kemencei Erdei Múzeumvasút 20. születésnapján tartott ünnepségen azt mondta,

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára beszédet mond a Kemencei Erdei Múzeumvasút 20. születésnapján tartott ünnepségen a Pest megyei Kemencén, 2020. július 25-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzátette, hogy

Az államtitkár azt mondta, hogy a kormány igyekezett több tantárgynál speciális módon beépíteni a környezetvédő szemléletet az oktatásba, így a biológia és a földrajz mellett a mozgóképkultúra és médiaismeret és az etika oktatásába is.

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy

Hozzátette, a világ legnagyobb tanórájának egyhetes eseményéhez, amelynek ugyancsak a fenntarthatósági célok vannak a fókuszában, 634 iskola 4700 osztálya csatlakozott.

A Csodaszarvas programban, amelyben több tízezer fiatal vesz részt, a legnépszerűbb program a környezetvédelem - mondta az Emmi államtitkára, aki szerint a környezet megismerésének jó lehetőségei közé tartozik a kisvasutazás.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a kormány az eddig elhanyagolt kisvasúthálózatra, mint a turizmus fontos részére tekint.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszédet mond a Kemencei Erdei Múzeumvasút 20. születésnapján tartott ünnepségen, Kemencén, 2020. július 25-én. Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

Hozzáfűzte,

A kormánybiztos elmondta, támogatásukkal megújult egy ritka C50-es dízelmozdony, amely az 1950-es években készült és sokáig bányavasútként működött. A dízelmozdony Kemencén fog üzemelni.