Fákat döntött ki a vihar, elöntötte a síneket az eső

csurgói özönvíz
Autók állnak a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében 2020. július 25-én.
Vágólapra másolva!
Szenta és Csurgó között szombat reggel egy kidőlt fa leszakította a felsővezetéket, Gyékényes és Őrtilos között pedig a hirtelen lezúduló eső mosott hordalékot a sínekre. A vonalon jelentős késésekre számítsanak az utasok, egyes állomások között pótlóbusz jár.
Vágólapra másolva!

A MÁVINFORM azt írja, a viharok okozta fennakadások miatt :

  • jelentősen hosszabb eljutási időkre kell számítani Gyékényes és Nagykanizsa térségében. Nagykanizsa és Gyékényes között pótlóbusz közlekedik. Nagykanizsa és Murakeresztúr között egy szerelvény ingázik.
  • Még pénteken késő este Zákánynál a hirtelen lezúduló csapadék elöntötte a vasúti pályát, ezért Gyékényes és Őrtilos között nem lehetséges a közlekedés. A pálya hordaléktól való megtisztításáig - várhatóan szombat délelőttig - ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat, ez érinti a Pécs-Nagykanizsa, a Dombóvár-Nagykanizsa és a Kaposvár-Nagykanizsa útvonalon közlekedő járatokat.
Autók állnak a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében 2020. július 25-én. Forrás: MTI/Varga György

Szombat reggel

egy fa dőlt a vasúti pályára és a felsővezetékre Szenta és Csurgó között,

ezen a szakaszon nem lehetséges a vonatközlekedés.

A Dombóvárról Nagykanizsára tartó 8250-es személyvonat várakozásra kényszerül Zrínyitelepnél.