Gyurcsány Ferencnével is egyeztetett az Index főszerkesztője, mielőtt saját maguk szétverték az Indexet

Vágólapra másolva!
Bodolai László, az Index kuratóriumának tulajdonosi jogokat gyakorló vezetője azt írta a Facebook-on, hogy Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője rendszeresen egyeztetett baloldali politikusokkal az elmúlt hetekben. Bodolai szerint nem tehetett mást, a tudatosan az Indexet szétrobbantani akaró (és végül ezt el is érő) főszerkesztőt el kellett küldenie. A Pesti Srácok beszélt - a felmondásba belehajszolt - Index-újságírókkal, akik elmondták: Gyurcsány Ferencnével, és az MSZP fontos háttéremberével, Nyakó Istvánnal is tárgyalt az elmúlt időszakban a főszerkesztő. Nyakóval ráadásul napi rendszerességgel. 
Vágólapra másolva!

Befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása

– többek között ezt írta Bodolai László, az Index igazgatóságának elnöke egy zárt fórumon közölt bejegyzésében, amelyről korábban itt írtunk.

A PestiSrácok.hu indexes forrásból úgy tudja, az ominózus igazgatósági ülés után Dull Szabolcs rögtön Gyurcsány Ferenc feleségével beszélgetett, Gyurcsányné közel fél óráig tárgyalt a portál akkori főszerkesztőjével.

De nem csak Gyurcsányné személye tűnik fel a háttérben. Indexes körökből a PS úgy tudja, a portál menesztett főszerkesztője az elmúlt időszakban naponta többször is egyeztetett az MSZP-s Nyakó Istvánnal is, tehát napi szinten folytathatott megbeszéléseket a baloldal befolyásos politikusaival. A volt főszerkesztő, aki Bodolai László nyilatkozata szerint kiharcolta magának a kirúgást, mikor üzleti titkokat szivárogtatott ki és megingatta a piac bizalmát is azzal, hogy átállította a portál címlapján a függetlenségi barométert.

A Soros-közeli Átlátszó főszerkesztője, a kormánypártisággal nehezen vádolható Bodoky Tamás közösségimédia-oldalán publikált posztjában azt írta, hogy nem látszott semmilyen bizonyíték politikai beavatkozásra. Szerinte a szerkesztőség tagjai,

- írta.

Ahogy megírtuk, az Index körüli viták hátterében voltaképpen a régi és az új baloldal harca állt. A Momentumhoz rendkívül közel került Index (nem véletlen, hogy tegnap együtt tüntettek) körüli baloldali háborút végül Gyurcsányék nyerték. Hogy a főszerkesztőnek mi volt a pontos és személyes célja, hogy a valóságban a régi és új baloldal harcában kinek akarta átjátszani esetleg megtartani az Indexet, rendkívül érdekes kérdés. Sőt, számos újabb kérdést vet fel.