A lehető legjobb megállapodás született meg az európai helyreállítási alapról

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. június 18. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a minisztériumban 2020. június 11-én. Az eseményen a Szobi Italgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pandan Műanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft. és a GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Kft. vezetői vették át a dokumentumot. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a lehető legjobb megállapodás született az európai helyreállítási alapról a hét elején véget ért uniós csúcson, ha nem a legjobb lett volna, akkor Magyarország nem fogadta volna el. Erről a France24 francia tévének adott interjújában beszélt péntek este.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki a miniszter.

- tette hozzá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Arról, hogy az úgynevezett "takarékos" országok feltételeket szabtak volna a szétosztáshoz, azt mondta:

A riporternek arra a felvetésére, hogy ebben a pénzügyi segélyszétosztásban megnyilvánuló szolidaritás lehet az első lépés a föderális Európa felé, Szijjártó azt mondta:

A riporter szóba hozta Mark Rutte holland miniszterelnököt, aki jogállamisági kritériumok teljesüléséhez kötötte volna a pénzek szétosztásának módját.

- mondta Szijjártó Péter.

Arról, hogy Magyarország hogyan készül fel a koronavírus-járvány esetleges második hullámára szijjártó elmondta: