Utakat kellett lezárni az árvizek miatt, elsodort embereket mentettek Somogyban

somogyi árvíz
Terepjáró halad a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében 2020. július 25-én.
Vágólapra másolva!
Több utat is le kellett zárni Somogyban szombaton az esőzés miatt kialakult vízátfolyások miatt - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A 68-as és 61-es főút egyes szakaszain továbbra is teljes útlezárás van érvényben - olvasható a Police.hu-n.
Vágólapra másolva!

A heves esőzések miatt kialakult vízátfolyások miatt szombaton a rendőrség

teljes szélességében lezárta a 68-as út egy szakaszát a 60-as kilométertől a Tapsonyi elágazóig, valamint az 51-es kilométertől Segesdig.

A 61-es számú utat 157-es kilométernél Terebezd puszta térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták, valamint

a Nagybajom és Böhönye közötti útszakasz továbbra sem járható, emiatt jelenleg Böhönye egyik közúton sem közelíthető meg.

Terepjáró halad a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében 2020. július 25-én. Forrás: MTI/Varga György

Óvári Timót, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltók pénteken horgászoknak segítettek a Desedai Arborétumban, ahol a víz nagy mennyiségű földet vitt az útra, ellehetetlenítve a közlekedést.

Szombaton a Somogy megyei tűzoltóknak legtöbbször Segesdre kellett vonulniuk, ahol helyi és nagyatádi önkéntesekkel pincékbe, házakba befolyt vizet kellett szivattyúzniuk.

Vésén és Böhönyén házakból, Segesden autóból mentettek embereket, Csurgón homokzsákokkal akadályozták meg, hogy a halastó vize kilépjen a medréből.

Böhönyén a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagjai mentettek meg egy kerékpárost, akit elsodort a víz, de egy ház kerítésében meg tudott kapaszkodni.