Egy Kecskemét mellett 2019. feruárjában történt balesetben az autópályára felhajtó idős férfi felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A nyomozás az ügyben lezárult, az idős férfi szabadlábon védekezhet - írta a rendőrség a honlapján.

2019. február 5-én délután halálos baleset történt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán. Az eddig ismert adatok alapján egy 85 éves tatai férfi Suzuki SX4 típusú autójával a gyorsítósávról a forgalommal szembe fordulva hajtott fel az autópályára, ahol frontálisan ütközött egy Renault-val, majd többször megpördült, végül nekiment a külső szalagkorlátnak.

A Suzuki hátsó ülésén utazó 81 éves felesége a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A sofőr és a mellette ülő utas, illetve a másik autó vezetője – egy 31 éves román férfi – megsérült.

A kék Suzukit vezető 85 éves gyanúsított felesége a balesetben szörnyethalt.Forrás: WWW.POLICE.HU

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság által elrendelt nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatta le.

Az eljárás során a halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 85 éves férfi szabadlábon védekezhetett. Ügyében a főkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségre.