Csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap délutántól - közölte a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a honlapján.

Azt írták: a problémát a hétvégi villámárvíz okozta, amely elöntötte a nagyatádi vízművet. Az emberek a korlátozás ideje alatt a településeket körbejáró tartályautókról is kaphatnak ivóvizet.A DRV a vízellátás helyreállítása érdekében fertőtleníti a vízellátó rendszert, a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést ad ki a korlátozás feloldásáról - jegyezték meg. 

Vizet osztanak a Dunántúli Regionális Vízmű tartálykocsijából Nagyatádon.Forrás: MTI/Varga György

Kiemelték, hogy a társaság folyamatosan együttműködik az érintett önkormányzatokkal és az illetékes hatóságokkal, a lakosságot a korlátozásról online felületein - honlapján és Facebook-oldalán - kívül szórólapokon is tájékoztatja.Az Útinform közölte, hogy Somogyban kétszámjegyű utak egyes szakaszai mellett több alacsonyabb rendű úton is lezárások, sebesség- és forgalomkorlátozások vannak érvényben. 

A katasztrófavédelm gépjárműve és egy terepjáró halad a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében.Forrás: MTI/Varga György

Lezárták Nagyatádon a 681-es főút egy szakaszát a Csónakázó-tónál, a Somogyzsitfa és Csákány közötti útat az 1-es kilométernél. Vízátfolyások miatt szintén zárva van az Ötvöskónyi és Beleg közötti, valamint a Somogysámson és Sávoly közötti út, utóbbinál Hollád vagy Csákány felé lehet kerülni.A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte honlapján, hogy a víz elleni védekezés vasárnap is folytatódott a megye déli részén.

A nagy esőzés miatt kiáradt Rinya-patak vízével körülvett garázsok Nagyatádon.Forrás: MTI/Varga György

Nagyatádon épületeket, közműveket veszélyeztetett a víz, a tűzoltóknak homokzsákokkal kellett védeniük trafóállomásokat, a városi uszodát, egy csárdát és még a tűzoltóság épületét is. A várost elkerülő úton egy autóst kellett a kocsijából kimenteniük, miután ráhajtott a leszakadt hídra.

A megáradt Rinya-patak leszakadt hídja a 68-as főút Nagyatádot elkerülő szakaszán.Forrás: MTI/Varga György

Segesden egy megdőlt 25 méteres fa egy házat veszélyeztetett, a Marcali és Boronka közötti úton a magas vízállás miatt bajba jutott embert kellett menteni, Böhönyén és Ötvöskónyiban garázsokból, pincékből és alagsori helyiségekből kellett szivattyúzni, volt, ahol két méter magasan állt a víz.

Elöntött utca NagyatádonForrás: MTI/Varga György