Bodolai László szerint nem minden Index újságíró gondolta komolyan a felmondást

Vágólapra másolva!
Még mindig az Index három főszerkesztő-helyettese irányítja a lapot és a kuratóriumi elnök úgy látja, hogy többen nem gondolták komolyan a felmondást - ez derült ki Bodolai László ATV-nek adott interjújából. Úgy tűnik tehát, többen megpróbálják visszavonni a felmondásukat és visszaszivárogni az Indexbe.
Vágólapra másolva!

"Nem tudom még, mennyire fog ez a szerkesztőség maradni mégis, abban sem vagyok biztos, hogy mindenki komolyan gondolta ezt a felmondást" - mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Bodolai László az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke.

Vagyis a tulajdonos szavaiból kiderült: a pénteken látványos akció keretében felmondó alkalmazottak közül

többen megpróbálnak visszaszivárogni a baloldali laphoz.

Az is kiderült Bodolai szavaiból, hogy a lapot továbbra is a három főszerkesztő-helyettes irányítja és többen kérték, hogy a felmondási idő alatt se mentsék fel őket a munkavégzés alól.

Bodolai reagált Dull Szabolcs magyarázkodására is. Mint megírtuk, a kuratóriumi elnök pénteken egy zárt Facebook-csoportban azt írta, hogy a kirúgott főszerkesztő folyamatosan vezető baloldali pártpolitikusokkal egyeztetett, az volt az érzése, hogy az Index szétrobbantása volt a cél. Dull erre azt mondta, hogy neki politikai újságíróként feladata volt, hogy politikusokkal tartsa a kapcsolatot.

- mondta erre Bodolai László.

A kirúgott főszerkesztő egyébként elismerte, hogy semmilyen politikai nyomás nem volt az Indexnél.