Semmilyen politikai nyomást nem tapasztalt - ismerte el az Index kirúgott főszerkesztője, akit Soros blogja, a 444 idéz. Ezzel bebizonyosodott, hogy valótlanok azok az állítások, hogy bárki is megsértette volna az Index függetlenségét. 

Nem tapasztalt az Index cikkeinek tartalmára vonatkozó politikai nyomást, mondta Dull Szabolcs a 444 szerint. Arról beszélt, hogy szerinte az is "a nyomásgyakorlásnak egy formája, hogy a szerkesztőség szervezetére érkezik a nyomás". Ez utóbbi mindössze annyit jelentett, hogy a pazarlóan működő lapot a tulajdonos megpróbálta úgy átszervezni, hogy ne legyen veszteséges.

Az Index több mint 80 munkatársa pénteken mondott fel, miután a lapnál kitört belső háború végén Bodolai László, a lapot tulajdonló kuratórium elnöke kirúgta Dull Szabolcsot. Bodolai döntésének oka az volt, hogy a főszerkesztő üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának,  de egy zárt Facebook-csoportban az elnök arról is írt, hogy Dull vezető baloldali pártpolitikusokkal konzultált az Index szétrobbantásáról.

Az Index és a Momentum pénteken tüntetést szervezett, melyen arról beszéltek, hogy megengedhetetlen politikai nyomás érte az Indexet. Most a főszerkesztő szavaiból kiderült, hogy ez nem volt igaz.