Elismerte az Index kirúgott főszerkesztője, hogy semmilyen politikai nyomás nem volt rajtuk

Vágólapra másolva!
Semmilyen politikai nyomást nem tapasztalt - ismerte el az Index kirúgott főszerkesztője, akit Soros blogja, a 444 idéz. Ezzel bebizonyosodott, hogy valótlanok azok az állítások, hogy bárki is megsértette volna az Index függetlenségét. 
Vágólapra másolva!

Nem tapasztalt az Index cikkeinek tartalmára vonatkozó politikai nyomást, mondta Dull Szabolcs a 444 szerint. Arról beszélt, hogy szerinte az is "a nyomásgyakorlásnak egy formája, hogy a szerkesztőség szervezetére érkezik a nyomás". Ez utóbbi mindössze annyit jelentett, hogy a pazarlóan működő lapot a tulajdonos megpróbálta úgy átszervezni, hogy ne legyen veszteséges.

Az Index több mint 80 munkatársa pénteken mondott fel, miután a lapnál kitört belső háború végén Bodolai László, a lapot tulajdonló kuratórium elnöke kirúgta Dull Szabolcsot. Bodolai döntésének oka az volt, hogy

a főszerkesztő üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának,

de egy zárt Facebook-csoportban az elnök arról is írt, hogy Dull vezető baloldali pártpolitikusokkal konzultált az Index szétrobbantásáról.

Az Index és a Momentum pénteken tüntetést szervezett, melyen arról beszéltek, hogy megengedhetetlen politikai nyomás érte az Indexet. Most a főszerkesztő szavaiból kiderült, hogy ez nem volt igaz.