Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a legújabb videóinterjújában elmondta, hogy az augusztus 15. utáni járványügyi intézkedések meghozásakor a kormánynak figyelembe kell vennie, hogy a környező országok szinte mindegyikében jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma. A miniszter a nyári fesztiválok és koncertek kapcsán kifejtette, hogy mérlegelni kell, mert ha hagynánk, hogy a járvány elterjedjen, akkor a jelenlegi enyhébb korlátozások helyett sokkal keményebb intézkedéseket kellene hoznunk.

Kásler Miklós a hivatalos Facebook-oldalán közzétett „Miniszteri percek" 11. részében hangsúlyozta, hogy a járványveszély nem múlt el, a kormány döntéseinek fókuszában pedig a magyar emberek életének védelme áll. Ahogy fogalmazott, a kormány a bajba jutott egzisztenciákon tud és fog is segíteni, de az elvesztett honfitársainkat már nem támaszthatja fel. Ezért kell megelőzni a tragédiát, és elfogadni és betartani a jelenlegi korlátozásokat.

A miniszter továbbá figyelmeztetett, hogy jelen pillanatban dühöng a járvány és rendkívüli gyorsasággal terjed a világ legkülönbözőbb részein.

A jövőben is várják a kérdéseket, amelyet feltennének Kásler Miklósnak, a miniszteripercek@gmail.com címen.