Somogyban 63 embert kellett kitelepíteni a vihar miatt, egy híd leszakadt

A heves esőzés miatt megáradt Rinya-patak leszakadt hídja a 68-as főút Böhönye és Segesd közötti szakaszán 2020. július 27-én.
Vágólapra másolva!
Somogyban 63 embert kellett kitelepíteni a hétvégén a heves esőzésekkel összefüggésben - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján hétfőn.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem azt írta, hogy a tűzoltókat 128 alkalommal riasztották, az ingatlanok és közművek védelmére 6800 homokzsákot használtak fel, 25 szivattyú szinte folyamatosan működött a károk felszámolásánál. Hozzátették, hogy a védekezésben a hivatásos és az önkéntes tűzoltók mellett a járási mentőcsoportok, vízügyi szakemberek és civilek is nagy számban részt vettek.

Az Útinform a honlapján azt közölte, hogy

a 68-as főút továbbra is több helyen le van zárva Nagyatád és Böhönye között.

Nem lehet közlekedni a főút 35-ös és 40-es kilométere között Nagyatád elkerülő szakaszán, valamint az 50-es és 57-es kilométer között Segesd és Böhönye között.

A heves esőzés miatti áradásban leszakadt a 68-as főút a Rinya-patak hídja a Böhönye és Segesd közötti szakaszon. Forrás: MTI/Varga György

Ugyancsak zárva van

a Somogyzsitfa és Csákány közötti 6812-es út az 1-es kilométernél, az Ötvöskónyi és Beleg közötti út, továbbá a Somogysámson és Sávoly közötti út.

Utóbbit kerülni Hollád vagy Csákány felé lehet.

A leszakadása miatt lezárt Rinya-patak hídja a 68-as főúton. Forrás: MTI/Varga György

A Barcs és Berzence közötti összekötőúton, Babócsa településen, a 13-as kilométer közelében lezárták a Rinya-patak hídját a vízátfolyások okozta károk felmérése miatt.

Babócsára csak Nagyatád felől lehet bejutni, a 68-as főút irányából nem.

A heves esőzés miatt megáradt Rinya-patak leszakadt hídja a 68-as főút Böhönye és Segesd közötti szakaszán 2020. július 27-én. MTI/Varga György Forrás: MTI/Varga György