A baloldali propagandalap, az Index.hu kirúgott főszerkesztője azzal a nyilvánvalóan hamis indokkal utasította vissza a székely nemzeti régiós kezdeményezés újraindulásáról való beszámoló megjelentetését, hogy szerinte ennek nincs hírértéke – hívja fel rá a figyelmet Pesty László, az Íradalá.hu kampányfőnöke. Persze nem ez az első alkalom, hogy az Index nem támogatja a magyar értékeket. Idén nyáron, miközben vezető politikusok és szakemberek szerint is belföldön biztonságos nyaralni, a lap az adriai utazásokat reklámozza.

Pesty László filmrendező, producer, a Pesty Fekete Doboz vezetője, a székelyföldi magyarok nemzeti régiós aláírásgyűjtésének a kampányfőnöke hétfőn interjút adott a Vasárnap.hu-nak.

Az általa menedzselt kezdeményezéssel kapcsolatosan a következőket mondta: amikor 10 napja újraindítottuk a kampányt, az egész magyar sajtó jobbról és balról egyaránt partner volt, írt rólunk, mind a székely kezdeményezésről, mind a kampánynyitásról, kivéve Dull Szabolcsot, aki azt üzente nekem: „ennek az ügynek nincs hírértéke". 

Az Index logójaForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az európai kisebbségek támogatásáért, köztük a ma is számos jogfosztást és elnyomást megélő székelyekért indított kampánynak pedig óriási jelentősége van a kisebbségben élő népcsoportok életében Európa-szerte – fűzte hozzá Pesty László.

Az Írdalá.hu kampány vezetői július 17-én személyesen kértek támogatást a baloldali exfőszerkesztőtől, amelyet ő írásban utasított vissza.

Dull szó szerint azt írta, hello, nem élünk ezzel. 

A kampánystáb ismert személyiségek bevonásával igyekszik megismertetni a kezdeményezés üzenetét és fontosságát. 

Százévente egyszer van egy olyan kis népnek, mint mi, székelyek, lehetősége arra, hogy a léte tényét egy egész kontinens tudomására hozza. Nem szabad kihagyni ezt a történelmi pillanatot! Aki ezt szabotálja vagy akadályozza, az nem méri fel, hogy miről is van itt szó  - zárta interjúját Pesty László.

A székely kezdeményezést egyébként itt lehet aláírni

Az Index csak a számára kedves kisebbségek mellett áll ki 

Közben a baloldali propagandalap folyamosan azt hirdeti magáról, hogy „kiáll a kisebbségek mellett".

Ennek jeléül aktív propagandát folytat az egyébként nem létező hetvenvalahány társadalmi nem (gender) mellett, és konkrétabban az LMBTQ-közösségek érdekében, támogatja az illegális bevándorlókat, különös tekintettel az iszlám vallásúakra, továbbá az amerikai feketék radikális baloldali mozgalmát. 

A külhoni magyarok problémájára azonban a legkisebb mértékben sem érzékeny az Index, sőt mi több, a témában általában szembemegy a külhoniak és a budapesti kormány nemzeti érdekeivel, helyette inkább az utódállamok szélsőségesen nacionalista felfogásával azonosul,  jó példa erre, amikor az ellen kampányoltak, hogy a magyar- és általában kisebbségellenes ukrán nyelvtörvény eltörlése érdekében Magyarország ne bojkottálja Ukrajna esetleges euroatlanti integrációját, amire egyébként még a volt ukrán külügyminiszter szerint is legalább 30 évet kell várni.

Ugyanakkor – a székelyek tekintetében – a Csíki Sör ellen folytattak gúnyos jellegű médiakampányt.

A Balaton ellen, az Adria mellett is kampányolt az Index

Orbán Viktor miniszterelnök július 10-én a Kossuth Rádiónak adott, szokásos péntek reggeli interjújában - többek között - az mondta, hogy több Balaton, kevesebb Adria,  július 24-én pedig ugyanezt lényegében megismételte.

A BalatonForrás: MTI/Varga György

A magyar kormányfő ezzel a hazai turistáknak kívánt üzenni, hiszen sejthető, hogy az országok közötti utazás jelentősen növeli a koronavírus behozatalának a kockázatát, a magyarok által különösen kedvelt és ezért tömegesen látogatott Horvátországban pedig jelentősen megugrott a fertőzöttek száma, szemben Magyarországgal. 
A Balatonon való nyaralás természetesen a hazai turizmusnak is nagyon jót tesz,  amelyet nagyon súlyosan érintett a járvány, sőt mondhatni március közepe és június eleje között lényegében nem volt turizmus.  A balatoni nyaralás ilyen körülmények között óriási segítséget nyújt a turizmusból élő több tízezer magyar családnak. 

Azonban a baloldali média – élén az Indexszel – megpróbálta lejáratni a balatoni nyaralást, arra bíztatni a magyarokat, hogy inkább a koronavírussal erősen fertőzött Horvátországba, az Adriai-tengerre menjenek.