A Szolnoki Törvényszék fenntartotta annak a 31 éves, hajléktalan, zagyvarékasi férfinak a letartóztatását, aki két évvel ezelőtt felkeresett a lakásán egy 83 éves asszonyt, és halálra szúrkálta. Ezzel egyetértettek a szegedi ügyészek, kezdeményezték a másodfokú bíróságnál, hogy a férfi maradjon is a rács mögött.

A büntetett előéletű, drogfüggő férfi 2018 nyarán azzal az ürüggyel jutotott be egy idős asszony házába, hogy gyümölcsöt szeretne tőle venni.

A vád szerint valamin összevesztek, a férfi pedig egy késsel próbálta rendezni a vitát.

Az idős, mozgássérült nőt többször megszúrta.

A kép illusztrációForrás: AFP Illusztráció

Az asszony olyan súlyosan megsérült, hogy néhány percen belül elvérzett, és a helyszínen meghalt.A férfit Szigetszentmiklóson fogták el a rendőrök.

A Szolnoki Törvényszék bírója úgy döntött, nem szabadulhat ki a rácsok mögül a támadással gyanúsított drogos, amit azzal indokoltak, hogy megszökhet házi őrizetből vagy elbújhat a rendőrök elől, esetleg újból lecsapna egy idős asszonyra. Mivel a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ügyészei egyetértettek ezzel, a végzés helybenhagyását indítványozták a Szegedi Ítélőtáblánál. Arról, hogy a férfi bűnös-e, a szolnoki bíróságon döntenek majd.