Az Origo információi szerint Dull Szabolcs, akit azért rúgott ki az Index tulajdonosa, mert a lap üzleti titkait, terveit átadta a konkurenciának (a 24-nek és a hvg-nek), az elmúlt időszakban rendszeresen hívta az Altus egyik számát, amelyen Gyurcsány Ferenc feleségével egyeztetett. Mint arról beszámoltunk, Bodolai László, az Index kuratóriumának elnöke egy zárt Facebook-csoportban pénteken azt írta, hogy Dull folyamatosan egyeztetett baloldali pártpolitikusokkal az Index szétrobbantásáról. Dull híváslistája alapján az derült ki, hogy az egyik pártpolitikus Gyurcsányné volt.  

Ez azt jelenti, hogy a magát függetlennek, objektívnak mondó  Index exfőszerkesztője a belharc alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot Gyurcsány Ferenc feleségével a Gyurcsány család cégének, az Altusnak a számán. 

Úgy értesültünk, mindez Dull híváslistájából derült ki.

Mint ismert, az Altus Zrt. sokáig Gyurcsány Ferenc cégbirodalmának alappillére volt. A DK elnöke 2016-ban adta át vállalkozását feleségének, aki egészen uniós képviselővé választásáig tulajdonolta azt. Tavaly augusztusban fia, Gyurcsány Tamás vette át a tanácsadással és elemzéssel foglalkozó cég irányítását. Az Altus Portfólió 2015-ben vált ki a zrt.-ből, ebbe csoportosították át a vagyonkezelési feladatokat, tulajdonosa azóta is Gyurcsány Ferenc. 

Gyurcsányék családi cégbirodalma több kétes ügybe is belekeveredett: a hatóságok másfél éve nyomoznak az Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt.

A vonalban Gyurcsányné: az Origo információi szerint akár Dull Szabolcs, az Index menesztett főszerkesztője is hívhattaForrás: Facebook

Mint ismert, hetek óta tart az Index régi és új munkatársai által vívott belháború. A konfliktus kicsúcsosodásaként Bodolai László, a portált tulajdonoló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke üzleti titkok átadása miatt kirúgta Dull Szabolcsot. Ezután a főszerkesztő elkezdte lázítani a lap munkatársait, akik közül legalább nyolcvanan felmondtak.

Bodolai egy zárt fórumban úgy értékelte a történteket, hogy Dull magas rangú baloldali politikusokkal egyeztetve szét akarta robbantani az Indexet. "Közben befutott több olyan info, hogy Szabolcs (Dull - szerk.) rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt a következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása" - írta a cégvezető, aki a tegnapi Egyenes Beszédben megerősítette állításait. 

A Pesti Srácoknak a felmondott indexesek azt mondták, hogy az egyik ilyen vezető baloldali pártpolitikus Gyurcsány Ferenc felesége, a másik Nyakó István, az MSZP fontos háttérembere volt. A portál szerint az úgynevezett Gerényi-tervet megvitató igazgatósági ülés után Dull közel fél óráig tárgyalt Gyurcsány Ferencnével. Gerényi egyébként az Index egyik alapítójaként Bodolaihoz hasonlóan a régi indexesek táborához tartozik.

Az új indexesek egyébként a Momentum nevű párthoz kerültek egész közel (nem véletlen, hogy együtt tüntettek péntek este). A régi indexesek, akik végül megnyerték a baloldali belháborút, a Horn- és a Gyurcsány-kormány vezető médiadolgozóit tették be az igazgatótanácsba. Így Szombathy Pált, a Horn-kormány köztelevíziójának belpolitikai vezetőjét, illetőleg Sztankóczy Andrást, aki a Gyurcsány-kormány idején a közrádió belpolitikai vezetője volt.