Nem cáfolta Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője, hogy Gyurcsány Ferencnét hívogatta az elmúlt hetekben. Dull az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerepelt, és továbbra is azt állította, hogy politikai újságíróként beszélt emberekkel. Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn világossá tette, nem a főszerkesztő feladata, hogy politikusokkal beszéljen, hanem a politikai újságíróké.

Az ATV műsorvezetője próbált folyamatosan segíteni Dullnak, de egy ponton tévesen azt mondta, hogy a kirúgott főszerkesztő híváslistája már kint van az Origón, ezzel - akarata ellenére - csapdába csalta. Dull ugyanis láthatóan megijedt, és nem merte letagadni a hívásokat. Ehelyett megpróbált kitérni a kérdés elől, és ennyit mondott: 

"Nem egy jó fejleménye, ha úgy tetszik a magyar közéletnek, hogy elbocsátanak valakit, egy főszerkesztőt és a híváslistájából kreálnak történeteket". Vagyis ezzel közvetve elismerte, hogy az információnk igaz,Dull céges telefonjának híváslistája valóban bizonyítja, hogy az utolsó hetekben folyamatosan Gyurcsánynét hívogatta. Csak az nem tetszett neki, hogy ebből, úgymond, "történetet kreáltunk" - vagyis azt, hogy Dull főszerkesztőként a magyarországi ellenzék vezetőjét hívogatta folyamatosan egy belső munkahelyi konfliktus közben. Ez azonban, mint látható, nem kreált értelmezése a történetnek, hanem a teljes valóság.

Mint azt megírtuk, Bodolai László pénteken egy zárt Facebook csoportban azt írta: "... befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása". Ez végül meg is történt, pénteken gyakorlatilag a szerkesztőség összes tagja felmondott. 

Az is egyre világosabb, hogy mi lehetett a szándék - ezt a másik ellenzéki propagandalap, a 24 leplezte le. Vágyvezérelt cikkükben ugyanis azt írták, a kormánynak és Orbán Viktornak a legrosszabbkor jött az Index ügye, ez ugyanis - szerintük - elterelte a figyelmet a brüsszeli uniós csúcson elért magyar sikerről. A 24 abban is reménykedik, hogy ősszel, az újabb tárgyalásokon majd az Index ügye miatt mégis visszakerül a "jogállamisági mechanizmus" az uniós megállapodásba.

Így viszont már érthető, mi volt a cél, miért kellett Gyurcsánynéval egyeztetnie Dullnak folyamatosan, és mi is volt a cél az Index szétrobbantásával.