Letartóztatták a szentesi nő feltételezett gyilkosát

vádalku miatt kerülhetett elő a 14 éve eltűnt Judit holtteste?, K. Judit, eltűnés, gyilkosság
K. Juditnak 2006. július 21-én veszett nyoma albérletéből
Vágólapra másolva!
Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 14 éve megölte az élettársát, majd a holttestét elrejtette. 
Vágólapra másolva!

K. Judit 26 éves korában, 2006. július 21-én tűnt el. Akkor egy albérletben lakott. Eltűnését a nő korábbi élettársa és 2 éves gyereke apja, D. Lajos jelentette be másnap. Azt mondta a rendőröknek, csengetett Judit ajtaján, de nem nyitotta ki senki, ezért a nő szüleit kérte meg, hogy engedjék be.

A ház udvarán megtalálták a család kutyáját holtan. A gyerek viszont otthon volt.

Ezt mindenki szokatlannak találta, aki ismerte Juditot, mivel nem olyan nő volt, aki magára hagyja a gyerekét. Az is arra utalt, hogy valami nincs rendben, hogy ruhát és kontaktlencsét nem vitt magával.

K. Juditnak 2006. július 21-én veszett nyoma albérletéből Forrás: Blikk/RAS Archív

A nőt a gyanú szerint a hozzá bekopogtató élettárs, D. Lajos ölhette meg, akit

Olaszországban fogtak el nemrég európai elfogatóparancsot alapján.

Bár a rendőrök egyelőre szűkszavúan beszéltek a maradványok megtalálásáról, de valószínű, hogy

a holttest pontos helyét egy esetleges bűntárs mutatta meg a nyomozóknak,

aki vádalkut köthetett.

A férfi ellen nemzetközi szervezettségű bűncselekmény miatt indult eljárás Olaszországban. Az ügyben júliusban jogerősen bűnösnek találták, a Budai Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa alapján

pénteken adták át Magyarországnak.

A szentesi ügyben előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés lehet ellene a vád, amiért akár élete végéig is börtönben maradhat.

A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amit a bíró vasárnap elendelte. A döntést meg is indokolták. Mivel a tanúk, akik ismerik a gyanúsítottat,

bosszúálló természete miatt tartanak a férfitől,

fennáll a lehetősége, hogy a gyanúsított befolyásolja, nehezíti vagy meghiúsítja a bizonyítást és az is előfordulhat, hogy még valakit megöl - olvasható a keddi közleményben.

A férfi ellen korábban Magyarországon is indult már nyomozás, mert ő lehetett az, aki kézigránátot dobott a szentesi jegyző házára. Az ügyben felmentették. A férfi korábban egy szerb bűnözővel ült a börtönben, akit meghallgattak a biróságon. Ő beszélt arról, miket mesélt neki a férfi, többek között a szentesi jegyzőről és arról, hogy fegyverekkel és gránátokkal kereskedett. Másról is beszélhetett, de D. Lajos mindent tagad. A szentesi gyilkossági ügyön a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának nyomozói dolgoztak, akik régi aktákat vesznek elő és megpróbálják megoldani a "döglött ügyeket".