A gyöngyöspataiak többsége azt kérdezi, hogy őket ki fogja kárpótolni

2020.07.29. 23:34

A gyöngyöspataiak többségét mélyen bántja a szegregációs ügyben a bíróság ítélete, mert azt egyoldalúnak és túlzónak találják. Horváth László miniszterelnöki megbízott a helyi szegregációs iskolaügyben az M1-nek adott interjújában azt mondta, a többség azt kérdezi, ki fogja őket kárpótolni, amiért más iskolába kellett íratniuk a gyerekeiket, hiszen ez sok pénzbe kerül.

Mint azt korábban az Origo is megírta, múlt pénteken minden jogosultnak átutalták a számára megítélt kártérítés felét, az összeg hiányzó részét egy hónapon belül ugyancsak megkapják. Összesen 100 millió forintot kapnak az érintett cigány családok.

A gyöngyöspataiak többségét ugyanakkor mélyen bántja a szegregációs ügyben a bíróság ítélete, amely nem találkozott az igazságérzetükkel, ami túlzó, egyoldalú és elfogult - mondta Horváth László fideszes országgyűlési képviselő.

Forrás: MTI/Komka Péter

Elmondta, a helyeik azt látják, hogy olyanok dicsekednek a közösségi médiában a pénzükkel, akiket ők nem úgy ismernek, mint áldozat, hanem mint elkövető. A gyöngyöspataiak többsége azt kérdezi, hogy őket ki fogja kárpótolni, amiért életstratégiát kellett váltani, gyerekeiket más iskolába járatniuk, amely sok pénzbe került. 

Horváth László elmondta, hogy az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) már a késedelmes kamatok kifizetéséről beszélt. Eddig is az volt a cél, hogy a feszültséget szítsák – tette hozzá. Mint azt korábban is hangsúlyozta, ebben a jogi eljárásban a szegregáció csak ürügy volt, a cigány tanulók és családjaik pedig eszközök, az igazi cél a konfliktusgerjesztés és ezen keresztül Magyarország, valamint a kormány lejáratása. 

Horváth László az M1-nek adott interjújában azt mondta, hogy a jogszabályi változások miatt „több pénzszerző szegregációs perre nem lesz lehetőség".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK