Az ikerpár szombaton tartott szülinapi bulijának végére az egyikük életveszélyesen megsérült, ami miatt a másikat egy hónapra letartóztatták.

Július 25-én tartotta a születésnapi buliját egy 28 éves, békéscsabai ikerpár. A barátaikkal ünnepeltek, és közben alkoholt ittak. Éjfél után a testvérpár összeveszett, és össze is verekedtek.

Az egyik férfi orron fejelte testvérét, majd egy húsvillával mellkason szúrta.

A megtámadott testvérnek eltört az orra, a döféstől pedig légmelle lett, ami életveszélyes sérülésnek számít. A rendőrök emberölés kísérlete miatt hallgatták ki a támadót.

Ha elítélik, akár 15 évet is kaphat. 

IllusztrációForrás: Shutterstock

Miután elfogták és őrizetbe vették, a nyomozók kérésére az ügyészek kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását. Kiderült, hogy egy másik ügyben is éppen eljárást folytatnak ellene. Az ügyészek szerint a két bűncselekmény, valamint a vele szemben kiszabható büntetés hossza miatt tartani lehet attól, hogy a férfi megpróbál elszökni vagy elrejtőzni, és szerintük az is megalapozottan feltételezhető, hogy megpróbálná a tanúkat befolyásolni. Ezek ugyanis a saját rokonai, akik egy lakásban élnek vele. Emellett az ügyészek szerint az sem kizárható, hogy másokra is rátámad a 28 éves fiatal. A békéscsabai járásbíróság nyomozási bírója egyetértett a főügyészségi indítvánnyal és elrendelte a férfi 1 hónapos letartóztatását.