Kocsis Máté: Ha a hazudozós, balfácán polgármesternek lenne tekintélye, páros lábbal rúgná ki

Vágólapra másolva!
Miután a józsefvárosi baloldal nem reagált a helyi Fidesz-KDNP tegnapi felhívására, Kocsis Máté közösségi oldalán üzent Pikó Andrásnak a véres tüntetéseket alternatívának nevező, momentumos Szarvas Koppány Bendegúz ügyében. "Ha a kerület hazudozós, balfácán polgármesterének minimális tekintélye lenne legalább a sajátjai között, páros lábbal rúgná ki a Lenin-fiút - írta a Fidesz frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Tegnap közleményt adtak ki a kerületi kormánypárti képviselők, amelyben lemondásra szólították fel a Momentum VIII. kerületi képviselőjét, valamint lépéseket követeltek a szövetségesének számító Pikó Andrástól. Miután válasz nem érkezett, Kocsis Máté közösségi oldalán nyomatékosította: lépnie kellene a baloldali polgármesternek az ügyben.

Szerinte ez nem fog megtörténni, ezért a következőket írta:

A fideszes politikus úgy látja, Pikónak még sajátjai körében sincs tekintélye, vagy pedig egyetért Szarvas szavaival. "Nem tudni, de hogy lapít mindenki, az tisztán látszik" - összegzett. Kifogásolta, hogy "ez a szerencsétlen félnótás fel sem fogja, miről beszél", valamint azt is, hogy semmi következménye nem lesz az ügynek, és a baloldali sajtó is agyonhallgatja az ügyet. Egyúttal megdöbbentőnek nevezte, hogy "valaki hatalomból, városvezetői székből ilyet mondhat."

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a kudarcos Index-Momentum tüntetést követően a radikális baloldali politikus csalódottságában egyetértett az egyik internetes hozzászólóval, miszerint a kormány leváltásához nem elegendőek a békés megoldások. "Meg úgy amúgy is vagy folyjon vér, égjen kuka, törjön be szélvédő, robbanjon pártház, vagy maradj otthon..." - írta a kommentelő, amit a Momentum VIII. kerületi képviselője egyfajta alternatívának talált.

Szarvas korábban arról írt, hogy szívesen látná a fideszes politikusokat lámpavason.