Féltékenységből szúrta meg volt barátnőjét a 38 éves férfi, akit a rendőrök fél óra alatt elkaptak. Most zárták le a nyomozást, az ügyben.

Január 3-án este a vádirat szerint, a volt barátnőjének a XI. kerületi, Menyecske utcai lakásához ment a 38 éves férfi, hogy kérdőre vonja a nőt a szakításuk miatt. A nő beengedte a férfit a lakásba, ahol éppen egy lakatos cserélte le a zárat a bejárati ajtón. Összevesztek.

IllusztrációForrás: pixabay.com

A vita közben a nő azt mondta a férfinak, menjen el, ha nem teszi, hívja a rendőrséget. Erre a férfi elővett a zsebéből egy kést és többször, több helyen megszúrta a nőt, a nyakán is.

A lakatos a nő védelmére kelt, de így is életveszélyesen megsérült. A férfi elmenekült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói fél órán belül elfogták az V. kerületi lakásában.

A nyomozók emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit és őrizetbe vették. A féltékeny támadó azóta is letartóztatás alatt áll. A nyomozást lezárták a rendőrök, az iratait vádemelési javaslattal küldték tovább az ügyészeknek.