Álmai otthonának tartja az emberi testrészektől bűzlő udvarú házat a pátyi boncmester fia

2020.07.30. 11:34

A pátyi boncmester annyira eladósodott, hogy a házát elvitte a bank. Elárverezték, miután a családfő nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket. Egy befektetésekre szakosodott cég vásárolta meg, de a héten ifj. R. Dénes ajánlatott tett arra, hogy visszavásárolja álmai otthonát. Egyáltalán nem zavarja, hogy az apja emberi szövetmaradványokat tárolt az udvarán. 

"Sokáig irdatlan bűz áradt ki tőle, de aztán ez megszűnt"– mondta a pátyi boncmester egyik szomszédja korábban.  

A bűz az udvaron tárolt emberi maradványokból terjengett az utcában, amit a 60 év körüli boncmester hazahordott, és feltehetően akkor szűnt meg, amikor a rendőrök megtalálták és lefoglalták ezeket.

Betörők buktatták le a pátyi boncmestertForrás: Blikk/Varga Imre

Amikor betörtek a férfi házába, a szag a betörőknek is sok volt. Ők mondták el a rendőröknek, mit láttak. 

Ami furcsa volt, hogy mindig éjjel járkált az autójával, miközben mi úgy tudtuk, hogy nappal dolgozik. A kertben is mindig éjszaka tevékenykedett, soha nem nappal. Sőt valaki látta, hogy éjjel kettőkor hullatepsiket mos a ház mellett. A tepsiket többen is láttuk a kocsijában, de azt hittük, hogy hullaszállítóként dolgozik" - tette hozzá a szomszédja.

Forrás: Blikk/Varga Imre

Az még nem bizonyított, miért tett ilyet a férfi, a nyomozóknak viszont már van egy elmélete, amely erősebb, mint a többi. Arra hajlanak, hogy nem valamiféle perverzióból, sokkal inkább  anyagi okokból döntött amellett a férfi, hogy a szövetekkel teli dobozokat otthon pakolja le.  A kórházból származó mintákat ugyanis krematóriumba kellett volna vinnie megsemmisítésre, de inkább félretette ennek az árát. Ugyanakkor még ebből sem tudta fizetni a jelzáloghitelét, ezért a hitelező bank elárvereztette az otthonát. A Bors úgy tudja, már el is kelt az egykor bűzlő udvarú ingatlan. Az új tulajdonos egy befektetésekkel foglalkozó cég, amely 21 millió forintot fizetett érte.  

Túl sok a szép emlék! Még élt az édesanyám, aki összetartott bennünket. Fel sem merült bennünk, hogy évekkel később ilyen súlyos problémáink lehetnek. 

– mondta a lapnak Dénes, a boncmester fia, aki dolgozott édesapja egykori szakmájában, így nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy vödörökben bűzlő szövetmaradványok voltak az udvaron. 

A férfi most visszavásárolná a családi házat, amit álmai otthonának tart. Annyira komolyan gondolja, hogy már el is adta a saját házát, hogy legyen rá pénze, de a tulajdonos cég nem reagált az ajánlatára.