Hőség, felhőszakadás és zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

2020.07.30. 07:33

A reggeli órákban inkább északon és északkeleten, délután pedig a déli, délkeleti tájakon lehet zivatar, amit akár jégeső és felhőszakadás is kísérhet. Emellett a hőség miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A reggeli, délelőtti órákban az északi, északkeleti megyékben, majd délutántól a déli, délkeleti tájakon mutatkozik jobb esély néhol zivatar kialakulására. Délen esetleg felhőszakadás, jégeső és 60-70 kilométer per óra feletti szél is társulhat a zivatarokhoz  - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzésében.

Mint írják, a déli és a középső tájakon a középhőmérséklet jellemezően meghaladja a 25 fokot.

Hőség, felhőszakadás és zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

Az OMSZ csütörtökre zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas és Zala megyékre.

Délutántól a déli, délkeleti tájakon van nagyobb esély zivatar kialakulásáraFotó: Szabó Gábor - Origo

Felhőszakadás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megyékben. 

Hőség miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád megyére. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés pedig Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékben van.