A budapesti nyomozók befejezték annak a 28 éves férfinak az ügyét, aki megölte főbérlőjét, miután a lakbér kapcsán nem tudott vele egyezségre jutni.

A BRFK Tevékenység-irányítási Központjába 2019. január 28-án 16 óra 9 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapest VII. kerületében egy István utcai lakásból füst árad. A tűzoltók oltás közben egy elszenesedett holttestet és egy elpusztult kutyát találtak. A lakás falán és a padlón pedig vérnyomokat láttak. A helyszíni szemlén kiderült, hogy a 49 éves férfit meggyilkolták. A rendőrök 20 percen belül elfogták azt a 27 éves, sátoraljaújhelyi férfit, aki a gyanú szerint megölte a főbérlőjét, majd felgyújtotta a szobáját.

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a szemle során a fiatal férfi szobájából véres ruhadarabokat és egy véres kést is lefoglaltak.

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozat egy héttel korábban két szobát adott ki B. Jánosnak és a férfi három ismerősének, akiknek a beköltözés után fizetési nehézségei támadtak.

Forrás: Origo

A 27 éves férfi január 28-án délelőtt fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, de ő ragaszkodott a bérleti díj kifizetéséhez.

A főbérlő azt mondta az albérlőnek, hogy amennyiben nem fizetnek, ki kell költözniük a lakásból. Az egyezkedés veszekedéssé fajult.

B. János a 49 éves férfit késsel többször megszúrta, majd megfojtotta.

A főbérlő holttestét gyilkosa behúzta a szobájába, majd a férfi kutyáját is a szobába csukta és felgyújtotta a lakást.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a 27 éves sátoraljaújhelyi B. Jánost emberölés és állatkínzás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A férfi azóta is letartóztatás alatt áll. A nyomozást lezárták. Az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészeknek.