Gyurcsánynétól a Momentumig: ők próbálják Magyarországra erőltetni a genderideológiát

2020.08.01. 08:51

A genderideológiát nemcsak Soros György hazai szervezetei, hanem egyes baloldali pártok is tudatosan felkarolták. Gyurcsányné mellett a Momentum Mozgalom is a hagyományos családmodell ellen irányuló eszme hirdetőjévé vált. 

A Momentum lett az ideológia legfőbb képviselője

2019 nyarán Donáth Anna, a párt magánéleti botrányokkal terhelt uniós képviselője a Pride keretében részt vett egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol arról beszélt, hogy a többi uniós tagállamhoz képest le vagyunk maradva az LMBTQ-jogok területén. Azt, hogy a Momentum mindent megtesz a "felzárkóztatásért", jól mutatja, hogy a pártnak külön LMBTQ-munkacsoportja van. Vezetője Turgonyi Dániel, aki 2019-ben levelet írt Kövér Lászlónak, amelyben az LMBTQ-emberek örökbefogadási jogát propagálta. Azóta számos olyan mozzanatra sor került, amely bizonyítja Fekete-Győr Andrásék eltökéltségét.

A Magyar LMBT Szövetség 2019 áprilisában megtartott fórumán a Momentum kijelentette, hogy nem engedné, hogy "bürokratikus úton diszkriminálhassák a transzneműeket";

Tölcsér Borbála önkormányzati képviselő közösségi oldalán kritizálta, hogy a Fidesz megtiltotta a transzneműek nemváltását;

Király Anna, a Momentum blogjának szerzője szerint indokolt, hogy a civil szervezetek segítsenek az oktatási intézményeknek LMBT+-foglalkozásokat tartani. A radikális baloldali politikus szerint egy-egy ilyen alkalom során "általában LMBT+-személyek látogatnak az iskolába, bemutatkoznak, elmondják, hogyan élik meg melegségüket vagy transzneműségüket, és megválaszolják a diákokban felmerülő kérdéseket."

Cseh Katalin, a Momentum másik brüsszeli képviselője 2019 áprilisában aláírta a Magyar LMBT Szövetség és az ILGA-Europe (Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transz és Interszex Szervezet) választási fogadalmát. Ezzel vállalta, hogy "az Európai Parlament képviselőjeként kiáll majd a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex (LMBTI) emberek emberi jogaiért és valamennyi ember egyenlőségéért az Európai Unióban és azon túl." A baloldali politikus álláspontja szerint "az LMBTQI-jogok igenis alapvető emberi jogok";

A Momentum politikusai a genderlobbi hazai képviselői lettekForrás: MTI

Donáth 2019 decemberében a Renew Europe képviselőcsoport nevében aláírta az LMBTQ-személyekkel szembeni nyilvános megkülönböztetésről és gyűlöletbeszédről, többek között az LMBTQ-mentes övezetekről szóló állásfoglalási indítványt. A dokumentum egyebek mellett elítéli azt, hogy 2019 eleje óta Lengyelországban több mint 80 esetben fordult elő, hogy az "LMBTQ-ideológiától" mentesnek nyilvánították magukat egyes régiók, járások vagy települések (azóta ez több mint százra emelkedett). A indítvány súlyát jól mutatja, hogy abban felszólították az Európai  Bizottságot, "határozottan ítélje el a nyilvános megkülönböztetés ezen eseteit."

Donáth 2020 júniusában a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy pártja az LMBTQ-jogok érvényesüléséhez kötné az uniós támogatásokat, ezzel gyakorolva nyomást a magyar kormányra. A baloldali politikus 2020 májusában Facebook-videót készített a homofóbia, transzfóbia elleni világnap alkalmából, melyben felszólalt a transzneműek jogi nemváltoztatását tiltó 33-as paragrafus tavaszi megszavazása ellen. Ezzel nincs vége a sornak: a Momentum uniós képviselője teljes jogú tagként csatlakozott az LGBTI Intergrouphoz. A szervezetnek egyebek mellett az a feladata, hogy az LMBTQ-emberek helyzetét vizsgálja a tagállamokban, továbbá, hogy kapcsolattartásukkal európai szinten közvetítsék a "civil társadalmi szervezetek aggodalmait".

"Guy Verhofstadt, az ALDE volt frakcióvezetője""Forrás: Facebook/Szijjártó Péter "
A Momentum pártcsaládja is az LMBTQ-jogok mellett

A magyar baloldali pártot is magában foglaló Renew Europe EP-frakció 2020 márciusában egy 10 pontos LMBTQ-programot tett közzé. A programot Guy Verhofstadt, az ALDE korábbi frakcióvezetője mutatta be. Követeléseiket kötelező erővel, uniós jogszabályként vezetnék be a tagállamokban, különös tekintettel az iskolákban, betartását pedig egy külön bizottsággal ellenőriztetnék. A programban többek között arról írtak, kötelezővé tennék a tagállamok számára, hogy elfogadják a szivárványcsaládokat, valamint az uniós költségvetésből iskolai felvilágosító projekteket szerveznének.

Gyurcsányék is erőltetik

Nem akart kimaradni a sorból Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció sem, szorosan követik a Momentumot.

A Renew Europe a tavaly novemberi Transzszexuális Emlékezés Napján megszervezte, hogy összesen 63 európai parlamenti képviselő tiltakozzon a nemváltoztatást megakadályozó magyar jogszabály miatt, köztük a Renew Europe Group három alelnöke: Frederick Federley, Frédérique Ries és Michal Simecka.

A magyar EP-képviselők közül csak a Gyurcsány-párti Rónai Sándor írta alá a kezdeményezést.

Később a nemek közötti egyenlőség, valamint a szexuális és reprodukciós szabadság mellett álltak ki baloldali európai parlamenti képviselők. Arra szólították fel Ursula von der Leyen-t, hogy építse be programjába a kötelező érvényű LMBTQ-stratégia elfogadását, amely érinti a transznemű és interszexuális embereket is. A Renew Europe több képviselője is támogatta a kezdeményezést. 

Előző
Következő