A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szabadságvesztés súlyosítását indítványozta annak a Bács-Kiskun megyei férfinak az ügyében, aki több éven át megerőszakolta a lányát. 

Egy férfi rendszeresen zaklatta szexuálisan, és erőszakkal, fenyegetéssel "szexuális cselekmény tűrésére" kényszerítette a saját lányát. A gyerek 10 éves volt, amikor elkezdte és 16 éves koráig bejárt a szobájába.

A Kecskeméti Törvényszék szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, ami ellen az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében, a férfi ügyvédje pedig felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

A kép illusztrációForrás: --

Az ügyészség fellebbezését fenntartotta a másodfokú ügyészség is. A fellebbviteli főügyészségen úgy ítélték meg, hogy "a kiemelkedő tárgyi súlyú nemi erkölcs elleni bűncselekményeket saját kiskorú lánya sérelmére elkövető vádlottal szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.