Az újmarxista, hasznos idióta momentumosok meg akarnak szabadulni keltetőjüktől, Gyurcsány Ferenctől

Vágólapra másolva!
Az Index túlélése attól függ, hogy sikerül-e karakteres új főszerkesztőt találni az élére – mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója a hvg-nek.
Vágólapra másolva!

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) igazgatója évek óta ismeri Bodolait, s „az iránta való tiszteletből, pedig nagyon nem egy oldalon állunk", a meghívására a Tilos Rádióba is elment vele vitatkozni.

Demeter a hvg-nek beszélt a Bodolai és az Index elbocsátott főszerkesztője, Dull Szabolcs közötti vitáról is, ami a portál szerkesztőségének felbomlásához vezetett.

A PIM igazgatója úgy látja, hogy az Index szerkesztőségének szétrobbanása mögött van politika, de nem a kormányoldal járt jól azzal, ami történt.

"Ezt most inkább az ellenzéki oldal harcának látom, mintsem a Fidesz érdekének" – mondta, s hozzátette: az Index mint ellenzéki hírportál léte önmagában bizonyította a magyar sajtó szabadságát. „Az Index okozott kárt a jobboldalnak, de nem akkorát, amiért most bele kellett volna állnia a Fidesznek."

Demeter Szilárd inkább az ellenzéki oldal 2022-re hangolását látja a történtek mögött.

Én inkább itt látom a megfejtést. Nem tudom, hogy Dull kivel beszélt, vagy kivel nem. Nem is nagyon érdekel. De az biztos, hogy az Index bedarálása és a másik három-négy portál helyzetbe hozása a balliberális oldalnak volt az érdeke. Az indexesek nem tudták megemészteni Gyurcsányt. Ez az egyetlen érdemük."

Arra a kérdésre, hogy megmarad-e a régi vagy lesz-e új Index, Demeter úgy válaszolt: a felmondott indexesek valószínűleg csinálnak majd egy másik lapot, az Index pedig tovább fog működni. A sorsát azonban alapvetően meghatározza majd, hogy találnak-e egy olyan új főszerkesztőt a régi Index élére, aki karakter, aki új tartalommal tudja megtölteni az Indexet.