Kiderült, hogyan történt néhány nappal ezelőtt a kórházi nemi erőszak: a férfi kihasználta, hogy betege szinte teljesen eszméletlenül feküdt az ágyon, rámászott, mire az asszony felriadt. Ezután a férfi úgy tett, mintha nem tudna semmiről, és a rendőröknek is hazudni próbált.

Ne aggódjon, uram, a legjobb kezekben lesz nálam a felesége"

– próbálta nyugtatni a hasi panaszokkal érkező asszony férjét a kórház sürgősségi osztályának ápolója.

A nőt egy üres kórterem bal sarkában álló, az ablak melletti, elfüggönyözött ágyra fektették.

Hajnalban arra riadt fel, hogy az ápoló az infúziós palackját igazgatja. Valószínűleg bódító hatású gyógyszert rakott bele, mert az asszony azonnal visszaaludt. Röviddel ezután újból felriadt, és halálra rémült, amikor észrevette, hogy ugyanaz az ápoló rámászott. 

Mit csinál? Hagyjon békén! Segítség, megerőszakolnak" – kiabálta a nő kétségbeesetten, mire az ápoló kimenekült a teremből.

Amikor felkapcsolták a villanyt, látták, hogy a két szomszédos, elfüggönyözött ágyon ketten is aludtak, míg a beteget megerőszakolták.

A nő SMS-ben riasztotta az unokatestvérét az esetről, és kérte, hogy azonnal vigyék ki a kórházból. Közben visszaérkezett az ápoló, és úgy tett, mint akinek semmi köze nem lett volna az egészhez.

De az asszony felismerte támadóját, és szemberítette tettével, a férfi mindent tagadott. A rendőröknek azt mondta, bent sem volt a kórteremben. Ezt ugyan megcáfolhatta volna a folyosón elhelyezett kamera felvétele, de az épp ekkor nem működött.

Amikor megérkeztek a nyomozók, a nőgyógyász megvizsgálta a síró, remegő asszonyt, aki utána feljelentést tett. Napok múlva megérkezett az eredmény:

Sz. I. testnedveit megtalálták a nő fehérneműjén és a vizsgált kenetben, amiből kinyerhető a DNS-e.

Az ápoló ekkor azt próbálta hazudni a rendőröknek, hogy maga az asszony próbálta őt a szexre rávenni:

Azért, mert a beteg akarta az aktust, meg is keresett és kifejezetten megkért rá. Még a nadrágomba is belenyúlt" Őrizetbe vették.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Az ápoló családja nyaralásból tért haza, akkor tudták meg, hogy mi történt.

Az eset óta a megerőszakolt asszonynak pszichológus segít feldolgoznia a történteket. A férje vidéken dolgozik, ezért napközben a rokonainál van, mivel csak így érzi magát biztonságban.

A nő nyilatkozott a Blikknek, de az ügyvédje kérésére később visszavonta azt. A lap információi szerint a nő sátoraljaújhelyi kórháztól sérelmi díjat kér majd a történtek miatt.

A férfi a törvény szerint akár 10 évnyi börtönt is kaphat,

mivel visszaélt azzal, hogy áldozata az ő felügyelete és gondozása alatt állt - írja a Blikk.

Ahogyan korábban megírtuk,

egy 53 éves férfi július 10-én hajnalban egy sátoraljaújhelyi kórház alkalmazottjaként, az egyik kórteremben megerőszakolt egy beteg nőt. A helyi rendőrök július 27-én vették őrizetbe a támadót,

és javasolták a letartóztatását.

A férfit azóta letartóztatták, a kihallgatáson viszont mindent tagadott, annak ellenére, hogy ketten is szemtanúi voltak az esetnek. 

Kőváry Andor ügyvéd azt mondta, nem volt egyedül a nő, négyen voltak a teremben. A férfin kívül még egy ápoló, és egy beteg is volt mellette és mindketten látták, mi történt.

Az ő vallomásukra alapozták a férfi letartóztatását a rendőrök.

A férfi ismerőseit is sokkolta a szörnyű hír.

Sosem gondoltam volna, hogy a férfi szexragadozó lett. Én csak a feleségét, az Erzsikét sajnálom, nem ezt érdemelte a férjétől

- mondta korábban az egyik szomszéd.