Féltékenységre hergelte az egyik enyigi támadó az érdi csapat két tagját egy közösségi oldalra feltett felvételen. Azt mondta, mindkettejük felesége lefeküdt vele. A benzinkút közelében lakók is úgy hallották, hogy valamilyen nőügyet emlegettek a támadók mielőtt lecsaptak. A Ripost szerint ez állhat a halálos érdi lövöldözés hátterében. A nyomozók még vizsgálják miért csapott össze egy Fejér és Pest megyei család csütörtök este Érden. A rendőrség vendettának nevezte a csoportos támadást, amelyben egy ember meghalt és rajta kívül még 12 ember megsérült, ketten életveszélyesen. 13 embert elfogtak a rendőrök. A halálos áldozat állítólag ki akarta békíteni őket, nem sikerült neki. 

Osszátok légyszíves, osszátok! El kell jusson a Jóskához, meg a Rajmundhoz! (...) Én ----- meg a feleségeteket a lakodalomba!"

– üvöltötte egy élő videóban a Facebookon az enyingi B.T., amit még csütörtökön délután 18 órakor tett fel a legnagyobb közösségi portálra a Ripost szerint. A lap azt írja, többen kiabáltak a férfi közelében,

próbálták egymást felhergelni a balhéra.

Üssünk egy jót kutyák!"

- üvöltött egy férfi.

Ez csúnya lesz gyerekek, nagyon csúnya lesz..."

- mondja egy másik.

Bűnügyi technikusok a vendetta helyszínénForrás: police.hu

Az M7-es autópályához közeli Kovács utca egyik lakója otthon volt a támadás idején. A lapnak azt mondta, kinézett az ablakon, mert hangoskodást hallott és látta, hogy 8-10 autó áll meg egymás után, amiből kiugranak az utasok.

Üvöltöttek, szitkozódtak, rátámadtak a rivális bandára.A lövések zaját is tisztán ki tudta venni a zűrzavarban. 

Azt lehetett hallani, hogy valakinek a felesége miatt vitatkoznak, de nem értettük pontosan, kinézni nem mertünk. Aztán még nagyobb ordibálás lett, mintha el akartak volna ütni valaki"

– így emlékezett vissza egy másik lakó, egy fiatal fiú, aki azt is hozzátette, az érdi társaságnak a „törzshelye" a benzikút és szerinte az enyingiek ezt tudták.

Rendőr helyszínel 2020. július 30-án este a vendetta helyszínén, az érdi benzinkútnálForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A felvételek alapján nem a helyiek kezdték a balhét, hanem az enyingiek támadták meg az érdieket.  

Ahogy írtuk, a két banda botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezett tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő "ellenségre". Emellett több, valószínűleg gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült.

Egy 50 éves férfi meghalt.

E.J megölted apámat!"

– üvöltötte az érdi csapat egyik tagja egy másik felvételen. A Ripost úgy tudja, hogy az apja,

a középkorú halálos áldozat azért lépett a két banda közé, hogy kibékítse őket, ez lett a veszte. 

Hogy valóban megcsalás áll-e a vendetta háttérben, azt még vizsgálják a rendőrök, akik egy 36 éves férfit gyanúsítanak az 50 éves férfi meggyilkolásával, 12 másikat pedig csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, miközben 12 bandatagot még kórházban ápolnak.