A kormány minden eszközzel segíteni kíván abban, hogy minden édesanya, aki szeretné, anyatejjel tudja táplálni a gyermekét - hangoztatta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az anyatejes szoptatás világnapján a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Novák Katalin kiemelte, hogy a szoptatás egy olyan fantasztikus kapocs gyermek és édesanya között, ami nehezen pótolható mással. Ezért is indítottuk el a családbarát szülészet pályázatokat- fűzte hozzá.

Kifejtette, hogy szeretnék elérni, hogy Magyarországon minden szülészeten családbarát körülmények legyenek, amelyek között jó szülni, és a szülést követő első napokban is minden támogatást megkap a család ahhoz, hogy élvezhesse az együttlét első időszakát.

IllusztrációForrás: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Mint mondta, ezért segítik ezeken a családbarát szülészeteken is a szoptatást, és ezért van az is, hogyha esetleg egy édesanya nem tud szoptatni, de más édesanyának az anyatejét szívesen odaadná a gyermekének, akkor ezt megtehesse: másfélszeresére emelték az anyatej után adott támogatás összegét.
Kívánjuk mindenkinek, hogy lelje a legtöbb örömét a gyermekében - zárta szavait Novák Katalin.